Today's report...

Hari ni hari Ahad....hai....paper pon belom beli lagi. Ayang aku tak der nih, dia pegi main badminton (well...as usual la) mungkin malam baru balik.

Hari Selasa ni Hari Raya Haji. Seperti biasa aku sambut di Keningau jer...mula2 aku ingat bulih celebrate dengan adik aku -Siti, tapi tu lah..frust sungguh. Siti tak boleh posting Keningau! Dia kena posting ke Sandakan. Frust sungguh aku ! Sampai hari ni rasa nyer aku masih lagi frust....bukan aper, aku ingat bulih la dia posting di Keningau memandangkan sepupu aku yang kerja kat bahagian Penempatan guru kat Putrajaya tu dah bagi jaminan that Siti bulih kalu nak ngajar di Keningau pon. Kita orang pun sedap hati lah. Aku pulak dah start plan macam2 nih kalu adik aku datang. Alih2 on the day dia dapat tahu dia kena ngajar sekolah mana dia bagi tahu that dia kena ngajar di Sekolah Menengah Kebangsaan Sandakan.....tension nyer! Siti pon frust menonggeng. Bukan ape, kalu cousin aku kata tak yakin bulih dapat Keningau, tak per la....tak la kitaorang mengharap sangat. Tak payah la aku sebut cemaner gaya sepupu aku tu cakap kat sini.....buat sakit hati jer. Entah2 dia tak try ejas pon......sebab kalu nak posting kat Sabah ni.....kalu kita dah pilih nak ngajar kat certain2 places in Sabah ni memang the possibilty to get it very high. Itu yang buatkan kita orang frust sangat tuh. Kalu aku tahu macam ni....(tapi tu la, kita tak tahu...) aku dah try ejas sendiri kat Keningau nih. Kalu orang pejabat pendidikan sendiri kata tak boleh..tu lain la.....entah. Malas dah nak fikir. Masa mula2 kitaorang dapat tahu that Siti bulih posting Sabah aku seronok giler.....sedih pon ada gak. Tapi gitu la...seronok la kan.....Ayang aku pon dah start buat wardrobe ......siap2 kan bilik tengah tu, pastu belikan hanger untuk adik aku pakai nanti....cermin muka pon dia beli.....hehehe, bersungguh2 dia. Aku pon dah siap2 bagi tahu kat Sophea and Laila that Che' Tie diaorang nak datang and tinggal bersama. Tapi tu la..nak buat macam mana kan. Tak per lah......at least bulih juga nanti kitaorang pegi jalan2 ke Sandakan. Aku pon tak sampai lagi kat sana. Bulih la kami gi ke Sepiluk tengok oran utan....tak pon ke Gua Gamantong.....banyak tempat menarik jugak di Sandakan tuh .Che' Tie pon nanti bulih juga datang ke Keningau nih. Cume bila aku ingat2 balik.......sian pulak kat Siti sorang2 kat Sandakan.....dah la tak ada aper2, maner nak cari rumah sewa, gaji pon belum dapat. Kalu nasib baik lepas 3 bulan dapat lah.....tu pon paling cepat la tu.

Tak per lah Tie...macam tu lah kalu nak belajar hidup berdikari. Ayang aku pon gitu gak dulu.....susah jugak dulu........bukan terus senang macam sekarang nih. Cumer kalu Siti dok samer2 ngan aku at least makan minum dah lepas....tak yah susah bayar sewa.....nak ke mana2 pon Ayang aku ada kereta....at least kalu time sesak2 tu aku ada.....tu yang buat aku terkilan benar tu. Tambah2 Pakwe Siti tu pulak dah tak sabar2 nak kawin......hehehe, takut sangat Siti dikebas orang....hai..orang muda....takkan lari gunung dikejar...hihihii. Aku kata tunang la dulu.....kumpul duit skit, pastu end of this year kawin la.....at least aku pon nak jugak tengok adik aku naik pelamin.

Melayan karenah anak2 lak.....hai letih sungguh. Kalu la aku bulih amik cuti nak aku amik. Biar Ayang aku lak yang jaga budak2 tu. Aku lak pegi shopping ker...aper ker...hehehe, best jugak kan?

Comments

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!