Suker banget!

Hari ni aku suker sangat sebab rempah mee bandung yang aku kirim tu dah selamat sampai! Terima kasih banyak2 la kat Kak Ct (Siti) yang sudi kirimkan rempah tu kat aku. Tima kasih daun keladi! Kak Ct ni is one of my virtual friends.....hehehe, actually she's one of the forummer dekat Cari Forum tu...So hari ni aper lagi, projek buat Mee Bandung Muar la. Tengahari aku masak Gulai Terung, Ikan Panggang Tawar, Ayam goreng untuk anak2 and menu paling special...BUDU! Ayang aku punyer request la ni nak makan budu. Dah lama tak makan budu katanya. So tengah hari makan budu la...


ini gulai terung



ni la nama nyer Budu.....




ni plak ikan panggang tawar...(actually aku goreng tawar jer, malas nak panggang,hihihi)



Malam pulak , makan aper lagi....Mee Bandung laa..bila makan tue teringat masa dok UPM dulu...suker sangat gi makan Mee Bandung Muar kat Restoran Yus kat Sungai Ramal, Kajang tu...teringat la zaman dok bercinta dulu.....hehehe....



ni ler ruper mee bandung muor....can you smell it? hehehe....



Aku tengok dekat forum tu , sekarang ni trend orang buat Cupcakes la pulak. Bukan takat cupcakes biasa2 tp cup cakes yang di hias cantik.....aku pon teringin jugak nak buat, tp....nantila dulu. Dalam kepala ni memang ada gak plan nak cuba...tp tengok la dulu macam mana.

Comments

azliena_hamdi said…
wow..sedapnyer mi bandung dia... nak sket....
adrina adi said…
yummy. itu gulai terung buat i lapak ler plak. hehe
ladybugs said…
ayoyoyoyo....make nasi dgn budu plok..wat terliur jer janna nie...
imalha said…
kakja!! ami kt adelaide ni pon wt mee bandung muar gak..kih3...my housemate ade bwk..heh3..besh gakss!! dpt la gk merasa mkn mee bndung muar..kat malaysia tak pnh la plak makan..klaka tulll...

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!