Gong Xi Fa Chai!


First and foremost I'd like to wish to all the Chinese community in Malaysia and as well as the rest of the world a very Happy Chinese New Year!


Well, hari ni aku tak gi mana2 pong. Keta tak siap2 lagi...... :( . Ntah ler bila nak siap......kalu tak siap gak by Tuesday alamat tak dapek ler hamber nak join Nor and yang lain2 pegi picnic. Uish.....tak syok nyer! Dah la aku ni lama dah tak picnic. Cumer tadi lepas semayang Isyak aku ikut my Ayang pegi tengok dia main futsal. Tu pon bulih ikut sebab dia pinjam keta his friend, so bulih la kami sekeluarga pegi...hihihi.....

Anyway, last 14 February my 9th sister - Ahlami (yang dalam gambor sebelah tu yang pakai tudung krim tu), dah selamat terbang ke Adelaide, Australia to further her studies. Good for her, untuk Amie, bajar rajin2 yer ......dan jaga diri molek2 di tempat orang tu. Actually, Ahlami kiranya is the 3rd person in our family yang belajar kat University of Adelaide. Sebelum ni my brother in-law, Abe Miji pon buat Ph.D kat sana and before him plak my cousin, Alwi.....buat medic kat sana gak.. sempat keje lagi kat spital sana....all in the same university. So kalu agak2 aku nak pegi Adelaide ni....bulih la nak simpan duit dari sekarang. Hehehe....tak tahu la bila plak bulih jumper Ahlami nie......tu pon sebelum pegi hari tu dia dah siap cakap nak balik hujung tahun nanti. Amboi....belum sampai sana lagi dah plan nak balik yer....macam2.


Tadi for dinner aku buat Black Pepper Steak Daging Rusa. Sedap jugak.....lagipon dah tak tahu nak masak apa. Teringin nak buat pizza...tapi tu la, kat sini punyer la payah nak jumpa Mozzarella Cheese. Tader tue...tak jadik ler pizza. Anyway, pasal daging rusa tadi tue ....kawan my Ayang yang bagi. Kat sini memang mudah dapat daging rusa. Murah pulak tue! Pastu pulak rusa2 bukan rusa ternak mcam kat Semenanjung tu, tapi rusa liar. Jadi bila musim memburu rusa tiba saper2 pon bulih la apply lesen (err..I think permit) untuk memburu. Tahun lepas masa nak balik Semenanjung aku dah nak wat balik daging rusa. Yela...nak bagi sedara mara kuarga kat kampung yang tak pernah merasa daging rusa. Tapi tu la, masa kat LCCT diorang tak bagi bawak masuk . Aduhai.....sabor jela. So terpaksa la aku call my friend ni suh mai amik daging rusa kat LCCT. 3 kilo pulak tu! Kalu kira kat semenanjung tu dah lebih RM100 tu rasanyer....and mujur jugak my friend tu dia punya husband memang suker daging rusa...so berbaloi la bagi kat dia pon.


Owh... have I told you that my brother Welloh - err...the ONLY brother that I have in this world..hehehe, is getting married? Rasanyer belum bagitahu ....well, he is going to get married this May. Aduhai...naper la buat in May....because for sure I tak dapat nak attend la. Tahun lepas masa Siti kawing pon buat time2 tu jugak.....tapi, tak per la. Perkara baik macam kawin ni tak elok di tangguh2. So, tahniah la Welloh. Kak Ja mintak maaf la 'coz tak dapat nak balik Kelate on your wedding.....lain la kalu Loh nak sponsor our flight ticket, hihihi. Tader lah.....Kak Ja doa banyak2 untuk Loh semoga dimurah rejeki dan semoga Allah akan memberkati pernikahan Loh and Ida ni. Ida, tunang Welloh tu aku dah pernah jumpa sekali. Masa tu aku balik cuti sekolah hujung tahun. She seems nice......and hopefully Ida akan jaga la Welloh molek2..sebab Welloh ni is the ONLY SON in the family. Err.....Kak Ja nak sponsor gapo yer LOh kawing nie.....? Hmmm.......?

Comments

ciku_nunu said…
kalau g adelaide, mehla singgah brisbane ye...:)

guano rasa daging rusa ek? org kata manis.. ye ke?
ntahler nunu....tak reti nk describe la rasa daging rusa cemaner, cam beef jugak ler...kot?hihihi
Effa said…
YUMmmy... Steak... mintak cikit... :D
imalha said…
heh3...kakja...amie slalu lmbt dop? he3..ami dh dok sini sbulan lebih, baru la nk bace blog nih.kih3...apepon..alhamdulillah..slmt smpai..sronok gk dok sini...rumah pon best..makan je tak best..he3.kena buat2 best la..

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!