Mak Nak Komen Sikit.

Adeh...tengok my last post was during Ramadhan lagi. Punya lama tak update blog. Jangan kata Raya Puasa...ni dah nak raya haji dah plak ! Hahaha. Sabor jelah.

Saya sekarang memang bermasalah betul nak update blog, Nak kata beriya sangat  update status di Facebook...pon tak jugak. Sebab rasa macam bebudak skolah je dok update status memanjang. Sekali sehari pon paya. Nampak sangat mak ni dah tua.

Yer...Mak ni dah tua dah...nak masuk 4 series dah tahun depan. Maknanya dengan mati pon dah semakin dekat. Ya Allah....takutnya lah .

Nak cerita pasal apa ye sebenarnya ni ?

Owh..tader ni ha..mak nak kadang nak ketawa jugak kalau tengok status atau komen2 ibu2 muda ...ehh...bukan lah ibu muda but more to first timer mothers/parents. Tapi memang mak notice kalau bab pasal anak2 or husband or wife relationship ramai yang baru ada anak 1 atau baru kawin setahun dua yang beriya bagi tips, bagi pendapat.

Well, mak tak nafikan tips2 or nasihat tu berguna juga..tapi kadang2 tu komen2 tu rasa macam kelakar pon ada. As if they have known everything ! Yang mak perasan Ibu2 atau isteri2 yang dah lama kawin 10,15 tahun..yang dah ada anak besar2...tade plak beriya nak bagi komen atau pendapat. Ada la jugak..tapi sangat jarang .

Kadang2 yang baru2 kawin...beriya la update status lovey dovey....letak gambar romantik..pastu nanti berbondong2 la pengkomen yang datang komen... " alaa...sweet nya...." romantik nya..." bla2...hadoi....hmmm...nanti ada la yang akan kata mak ni jeles. Aduhaiii....Mak ni bukan lah jeles. Nak jeles apa...Mak pon ada laki. Lovey dovey pon kat rumah je. Sikit2 tunjuk tu boleh la..tader la orang meluat sangat....orang kata..biar berpada2.

Lagi satu mak kagum betul orang yang selfie...sambil pegang tangan....sambil lentuk kat bahu laki dalam keta....sambil pejam mata konon2 tgh lelap pastu selife.  Rasa macam kelakar plak sebab sedangkan gambar tu di ketik oleh tangan sendiri. Maap la yer...Mak ni memang outdated . Selfie sikit2 mak rasa ok la....sebab nya mak ni tak cukup kreatif nak buat gitu. Hehe. Setakat selfie biasa2 tu ok la...

Ok lah..lainkali la plak mak membebel yer ....

Comments

paNavia said…
Mak, my thoughts exactly! Kehkehkeh
paNavia : Eh..sama la kita. and another Ehh...mak tak sangka ada lagi orang yang baca blog Mak. Hahaha ! ailebiuuu !

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!