I miss U mom.........

Hari Ahad lepas my Ma and Abah dah terbang ke Sandakan pulak, rumah my sister - Siti. Sedihnyer....aku dah start rindu dekat Ma...masa Ma dok sini utk 12 hari tu...mmg seronok pasal hari2 Ma la yg masak...! Hehehe......tak der la....bukan macam tue cumer, selama Ma ada tu macam2 laMa bercerita, cerita majlis kenduri Siti....cerita pasal Arwah Che', alah...macam2 lah. Tapi tu la, Ma dok sini pon kitaorang sempat bawak gi Tenom jer.....pahtu masa Ma nak balik tue pusing2 KK. Kalu masa cuti skolah boleh la bawk gi jauh2 skit...gi Kudat ker...Kundasang ker...tak perlah. May be next time.

Hari Ahad tu pagi2 lagi kami turun dari rumah and sampai KK dlm pkl 9.15 pagi. Lepas sarapan kat kedai mamak makan roti canai kitaorang pon pusing la Tamu kat Gaya Street tuh....ma nak tgk gelang kristal, pahtu abah plak nak cari biji kopi. Actually abah tu masa dok Keningau lagi dia sibuk dok cari rokok dia - LUcky Strike, tapi tu la...satu kedai pon tak der jual rokok dia tuh. Sian abah...sampai KK pon dok cari2 gak lagi, tak jumper2 jugak. Ma kata..dia suh benti la tue......hehehe. Actually dia dah bawak bekal rokok dia dari Kelate..tp abah kata dah nak hbs dah...by the time dia nak tgk Final World CUp nanti rokok dia dah habis dah...hehehe.

Aku mmg sker pegi Tamu kat Gaya Street tuh..macam2 ada...kalu bukan utk shopping pon utk cuci mata pon dah cukup.....Ma plak aper lagi...singgah gerai jual gelang kristal....Ma pon beli la gelang 6 urat utk cucu perempuan Ma....Ma beli beg yg anyaman tue sebijik....buat isi kain sembahyang utk pegi masjid Ma kata...dah hbs pusing TAmu kita orang gi Pasar Filipina plak, nak cari gelang kristal utk Che Moh plak, yelar..dia dah kirim kan. Kat sana Ma beli dalam 6 urat lagi gelang kristal..abah lak beli tali pinggang..tu pon lepas Ma paksa dia beli....Ma kata..ta;i pinggang abah tu dah patah dah..tapi dia takmo gak beli yg baru...yg patah tu pon dah 5tahun dia pakai....Ma beli masa pegi Jakarta (ruper nyer aku ni mcm Abah....pakai selipar/kasut sampai dah rosak baru la nak beli yg baru....hehehe, baju2 pon kalu ada yg berkenan...payah nak beli...asik nanti lah,nanti lah...selalu kena tegur ngan Kak Ngoh aku....nak2 plak bila di tgk beg yg dia bagi kat aku masa aku dok U lagi- tu pon beg yg dia dpt free psl beli brg Clinique, masih aku dok pakai...w/p dah beranak 2.... ).



Ma tengah shopping....


Okay, sambung citer Ma and Abah....lps dah sudah beli gelang kat Pasar Filipina, kitaroang gi makan kari kepala ikan...dah kenyang terus pegi airport....semayang aper kat sana. Flight MA pkl 3.20ptg. Bila dah kena panggil masuk....aku pon suh la anak2 salam atuk and nenek diaorang, si SOphea okay jer salam...Laila jeryg takmo salam...majuk, takmo bagi atuk and nenek dia balik la tue.....alahai Ala...nanti kita balik kampung ye nak...!

Comments

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!