Aduhai...

Hari ni anak2 tak pergi sekolah sebab demam. Dua2 pulak tu, Sophea dan Laila. Ubat sumer dah makan dah. Aku pon rasa macam nak demam jugak. Tapi tu la, jadi mak ni kalau nak demam pon tak jadi demam.....nak wat cemaner kan...hehehe.

Hari ni aku tak masak sebab rasa tak larat + malas, hehehe. So aku suh jer my Ayang tapau lauk dari kedai. Ingatkan dia beli lauk gulai kambing yang dia suker sangat tu,rupanya dia beli sup tulang dengan sup perut......uhuhuuu....sedpanyer! Baru jer aku dok sebut2 nak makan sup tulang malam tadi, hari ni dia dah belikan. Baik sungguh cik abang aku ni.... Sayang Ayang..! hehehe....Actually, aku nak wat sup tulang sendiri sebab dah lama tak makan. Lagi pon kalau buat sendiri boleh makan sampai puas, banyak2 .Hehehe....anak2 pon tengahari ni makan nasi dengan sup tu la. Boleh la dua beradik tu makan walau pon tak banyak macam selalu. Jadikla....asal perut diaorang tak kosong.
Petang nya aku buat begedil, nak makan dengan sup tulang tu. Sedap nyer...tengok dekat blog my cousin tu dia tepek gambar Soto yg her mom buat tu...mak aiii...terliuq! Sampai ngencess aku nie....hehehe.....err...ngencess tu meleleh air liur....tu bahasa jawa tu. Dah kawin ngan orang jawa kena la tahu skit sebanyak istilah Jawa. So di sebabkan terliur punyer pasal aku pon buat jugak ler begedil.......Sophea pon sibuk kat dapur dok tanya macam mana mak buat begedil, aku pon bagi tahu la satu2..goreng kentang...pahtu tumbuk..pahtu tumbuk daging burger.....bubuh lada sulah,garam, bawang goreng dan daun sup.......punyer la dia concentrate ,and then bila nak gentel begedil tu aku pon bagi la dia gentel sama.....syok la dia! Hehehe....Selalunye kalau aku buat begedil aku just salut ngan telur je la..tapi kali ni memandangkan ada roti sandwich yang lebih2 tu aku pon blender buat breadcrumbs and salut begedil aku ngan breadcrumbs.....hehehe...jadik ler lawo sket...hehehe...





okay lah....tu jelah agaknyer...owh! almost forgot, hari ni 29/3 ialah birthday my sister Jie....wishing you a very happy birthday Jie...semoga panjang omo,murah rezeki dan dipertemukan dengan jodoh yang baik2...Amin...


this is Che' Jie a.k.a Dr.Che' Jie

Comments

adrina adi said…
mana gambo sotonya? mau tengok daaa....
ciku_nunu said…
shedapnya sup tulang... tapi lagi kaw kalau dapat sup kaki lembu... tak pun sup gear box!! perghhhh...lentuk..
kakak: tade gmbr....I dah ngap sumer,hehehe...tak sempat nak amik...

nunu : sup kaki sedapnyerr...tp akak tak makan yg lembik2 tu,akak kutip makan daging jer....hehehe,kat aussie tader org jual kaki lembu ker?
adrina adi said…
so far sup kaki paling sedap i makan, yg my PIL buat. perfecttooo
imalha said…
kakja!!

promote kakjie ko?
he3..
molek ar tuh..
cepat2 la kawin..
tapi make sure kawin time ami ade
kt msia la.
dah la abe kawin ami tkdop dohh..
huk3...

bubye
ami
ami:promote? hehehe...all in one laa....sambil menyelam minum air...

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!