Back to School!


Well, cuti sekolah dah habis.....hari ni dah start balik sekolah....and my rutin start bz balik laa...hehehe. Semalam aku gi potong rambut. Rasa dah rimas sangat dah nie. Tu yang potong tu. Aku ni since kawin memang tak pernah berambut panjang lepas bahu pon. Sekali jer kot simpan rambut panjang pahtu malas lagi dah.....pendek gak la yang sesuai...senang nak diurus...cepat kering....kalu nak syampu pon senang nak bilas.....and lagi satu berambut pendek ni nampak mude skit...hihihi.....cam omo 18! Hehehe...perasan la plak.

Actually paling panjang aku pernah simpan rambut sampai paras belakang laa....tak sempat cecah pinggang pon. Masa tu belom kawin lagi la.....jaman anak dara....jaman tader anak...so rajin lagi la nak membelai rambut...hehehe....skang ni tader lagi ....banyak kerja nak buat. And aku memang suker rambut boycut jerr.....masa form 5 dulu aku memang tader style lain la.....style tu jelah...skang ni pon dah beranak pinak ni pon asih dok style boycut jugak lagi...hehehe.....my mom pon rambut pendek jer....tu yang tak nampak my mom macam omo nak masuk 60 tu.....hehehe...my MIL bla dia tengok my mom rambut pendek...dia pon terkejut.....dia kata my mom nampak muda.....hehehe....my mom memang masih muda pon.....57 tahun....muda apa....aku pon nanti nak jadi cam my mom gak.......hopefully la kan.....eh...apa plak 57....nak masuk 58 dah my mom tue.....ha tu la....I want to grow older like my mom.....58 but still active and healthy.....! Go Mom!

ok ..tu jelah . Chow!

Comments

ciku_nunu said…
sama la suka rambut pendek tapi since kat sini mau potong rambut mahal,tu pasal tahan lama sket.. ekekek... tapi jenuh la plak kena tarik rambut dek hafiy... adoilaaa...
imalha said…
heh3..ma mmg awet muda!! huk3...rindu ko ma nihh...ma!!! miss you..heh3...
pB said…
mudah bila berrambut pendek

senang kering ......
nunu: oo...mahal yer kat sana yer? nak wat cemaner...kena la cik abe nunu bajar potong rambut, biar dia yg potongrambut nunu...okay gak,hehehe.

ami : hopefully kita pon awer mudo la yer amie....

pb: yup,mmg senang di urus...
adrina adi said…
balik penamber baru2 ni i gi potong rambut. caj dia cuma 5 hengget jer. mmg terkejut gila babeng i.. ekeke

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!