Happy birthday Kak Chik Nin !

Hari ni birthday Yasmin. Yasmin pon tak tahu hari ni birthday dia. Maka saya pon telah menanya dia ..dia nak kek apa. Anin kata nak kek yang ada krim dan coklat kat tepi2 dia macam kek orang. Mak pon jenuh la fikir kek apa...pastu mak pon teringat la..ooooooo...kek black forest. Okay lah. Senang je.

Maka hari ni..hari yang di tunggu. Sophea and Laila dah siap2 beli hadiah. Mereka berdua dah buat budget...hadiah bernilai tidak lebih dari RM2 sahaja. Tu pon kertas hadiah mak yg sponsor.

Ayah bawak kami semua pegi KFC. KFC jela tempat yang proper dan sejuk sikit. Pizza plak...ntah. Kek besday mak telah mengamanahkan Cik Sophea yang membawa nye. Sesampai je di Kepci kami pon terus la ke kaunter nak oder makanan. Alhamdulillah..orang tak ramai sangat. Semua la dok bertenggek kat kaunter. Yasmin sibuk la nak mainan nombor 4. Kejap2 tukar nak yang nombor 2 pulak. Last2 mak suh cashier tu bagi semua nombor...1 sampai 4. Pilih la korang 4 beradik. Cik Sophea ni telah meletakkan kotak kek di atas meja kaunter. Masa tengah dok pilih2 nak makan apa tu..tiba-tiba..............................


GEDEBUK! GEDEBAK! DUSH! DUSHUM! KEBABOOOOOOOOOOOOOMMMMMM .........!!!! (oloh, over nye la sound effect pon)

jatuh kotak kek ke lantai.

Mak merasa sungguh kuciwa. Sebab kek tu tak sempat pon lagi di ambil gambar. Nasi baik la birthday girl steady jer. cakap tak per. Adoi lah. Frust sungguh la mak. Tapi mak nak marah2 pon..kesian jugak dekat Sophea. Nak marah2 pon...bukannye kek tu boleh elok balik kan ? Apa boleh buat..dah nak jadi. Birthday girl tak marah and tak nangis pon dah syukur dah.

Maka kami pon makan2 lah bila dah siap ode semua.....bila tiba acara memotong kek, kotak kek pon di buka....bila di buka terserlah la wajah kek black forest yang seberat 1/2kg tu yang penyek. Tulisan pon ntah ke mana dah tak boleh di baca. Krim pulak melekat2 kat kotak. Aduhai lah. Tapi buat jugak la acara memotong kek sambil bergambar. Heran jugak bila che mek Nin tu tak nangis pon. Padahal dia tu...nak mintak susu pon menangis. Ada lilin 5 batang pon lupa nak pasang. alahai....tak pe la kak chik.....asal kak chik gembira sudah.




Oleh itu...Mak nak ucap kan...selamat hari lahir untuk anak Mak yang nombor 3 ni...Yasmin Liyana a.k.a Anin a.k.a Kak Chik. ....mak ingat lagi mak lahirkan kak chik 5 tahun dulu di Hospital Keningau, pada jam 1.42 pagi.....dengan 2 kali push sahaja Kak Chik dah keluar.Kat sini cerita detail mak lahirkan kak chik... masa mak karang cerita tu mak baru 2 hari bersalin taw! Sila la baca yer......mari la kita tengok gambar2 kak chik tadi....






Comments

fatienwm said…
hahaha!!waa anin, siap baca cakap takpe tuu.anin da matang kot..hehe


apa2 pun happy birthday anin yang comel!
Ainazli said…
hepi besday jasmin, aii suka tengok u punya ank yg ni, manyak sweet maaa..macam ayah dia..hihiiihih..maknya sila jgn marah ya!!
adek : mebi la kot dah besau skit, tp masih nangis2 lagi che adek...hehehe,tq che adek !

Nonie: ish awok ni..ai dah taip eja elok2 dah nama anak ai..u tulih Jasmin jugak,hihihi...xper lah,apa2 pon tengkiuuuuu!

p.s: mak dia tak marah, cume kuciwa skit jer, huhuhu.
hehe.. cara ko bercegite dr awal gue udah agak... mcm ada sesuatu yg x kena!!! takpe mak... Allah nk menguji kesabaran yg mmg dah tetu penyabar!

Selamat hari jadi Nin yea! ehh.. kite same mth-lah... dekat2 plak tur! syyy...
ise3339 said…
a'ah la..pelik pulok kk cik tak nangis hi3..mgkin dh 5th birthday kan..kak cik dah besar..mane bleh nangis2.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!