Balik Kampung 2018

Tahun lepas kami balik kampung lewat sedikit dari pada biasa. It is because we had to wait for
Sophea untuk selesai menduduki peperiksaan SPM. Tapi kami pos dulu 3 beradik balik kampung ( Nana, Kak Chik and Angah).

And a week after that baru lah Mak balik berempat dengan Kakak, LinLin dan Umar, Ayah pulak terpaksa balik lewat sikit only after he finished his job in Brunei,

Balik asing- asing semua dan balik kali ni pon tak lama. Dok di KB pon cuma seminggu je, Haish, Apa boleh buat, Banyak juga senarai makanan yang tak sempat kami makan, Hihihi, Itu pulak yang difikirnya, Well, makan2 ni memang salah satu agenda utama tiap kali balik kampung,

Alhamdulillah juga kami sempat pergi bercuti sekejap di Cameron Highland, we spent a night there on our way back to Kota Bharu. Jadi lah, Sempatla jugak melawat ladang teh. Pengalaman lah bagi anak2,

On our way back to Pulau Indah pula kami ikut Terengganu, and itu pon kami bermalam sekejap di Kuala Terengganu, setelah di paksa oleh my friend Suhaila, Haha, Yeyer je kena paksa. Sempat la jugak mak mengenang kembali kenangan ketika belajar di UPM Terengganu dulu ( currently known as Universiti Malaysia Terengganu).

Sebelum balik ke Sabah kami menyempatkan diri ke IKEA untuk misi makan ikea meatball, Hehe, Terima kasih la kepada encik suami yng sudi membawa kami semua makan makan di sana.









~ Mak Janna'~

Comments

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Jemput2 Durian

Fettucini Alfredo