Balik Kampung 2015

Assalamualaikum semua...SElamat Tahun Baru 2016.

Rasanya masih belum terlambat untuk saya wish selamat tahun baru kan ? Lagi pon kita masih lagi di bulan Januari. Hehehe.

Lama sungguh Mak tak update blog. Well, alasan nya ...macam yang sebelum2 ni lah....payah nak mengadap laptop sekarang. Maafkan lah Mak yer.....

Apa2 pon nak cerita la sikit pasal balik kampung hujung tahun lepas.

Seronok sungguh balik kampung. Ye lah...balik cuma setahun sekali. Tapi tu la...balik pon memang tak boleh nak jumpa semua adik beradik. Yang mana ada kat Malaya ni ...dapat lah jumpa..yang dok seberang laut...jauh di negara orang tak dapat jumpa. Mudah- mudahan dapat berjumpa di lain waktu lah hendaknya.

Balik kampung kali ni kami balik ke Pulau Indah dulu sebab nya mertua nak pergi umrah awal December...so ngam la balik pulau dulu. Lepas diaorang dah berangkat baru lah kita orang balik ke Kota Bharu. My PIL ni jarang berjalan...satu tu sebab tak tahu nak ke mana. Ye lah..anak2 semua dok situ2 je....kalau anak2 dok merata2 kurang2 dapat la pegi bejalan rumah anak2 ....macam my parents. Lagi satu bapak tu pon tak berapa sihat sangat...mak pon selalu sakit lutut...sakit pinggang. Memang tak berapa fit la...masa pegi umrah baru2 ni pon Bapak terpaksa di tolak dengan kerusi roda.....gitulah putaran hidup kita ni kan...?




OK la..meh kita sambung cerita...balik ke KB kita orang drive la dari Port Klang ni....ngam2 sampai rumah kita orang di sambut dengan hidangan kambing panggang. Hadoiii2....sampai2 je dah makan sedap2. Macam ni lah kalau balik KB....makaaaan je. Sapa2 yang berhajat nak diet tu sila la lupakan hasrat tu. Merana jiwa dan raga nanti tengok orang dok makan macam2 ! Heheh. Nak2 plak weols ni memang suka wat makan ramai2. Tak semestinya kena wat makan macam2...berjenis2...siap berkhemah bagai...goreng mee or mihun or nasi lemak pastu makan ramai2 pon jadi dah. Asal dapat beramai2. Seronok !

Pastu pagi2 plak dah bergilir2 beli sarapan. Nasi belauk lah...nasi gulai itik serati.....nasi dagang, nasi kerabu.....nasi beriani...nasi tumpang ..hadoiii  ! macam2! tu belom kira kuih muih lagi yang sah2 dah ada macam2 rupa, rasa dan warna.





Petang2 plak makan pisang goreng lah....buat kek lah..roti lah.....minum air kelapa lah..makan ccolek di tepi pantai....makan satay ikan....itu lah kerja nya. Makaaaan je. Pot feveret weols tentula the dining table. Sambil becerita...ketawa2...sambil mulut ni mengunyah tak henti2 walaupon bukan lapar sangat pon ! My mom pon keje nya masak je hari2.


Balik kampung kali ni pon kami sempat berjumpa dengan sahabat2 lama yang dah lamaaaa tak bertemu mata. We even went to Perlis to attend an old friend's wedding. Pastu balik dari perlis tu siap singgah di Ipoh rumah another friend. Yang tu nanti lah kita cerita kat entry lain yer ? Heheh.

Ok lah...mak nak upload gambar plak....gambar2 masa balik kampung hari tu. Tapi sebenarnya lebih banyak gambar makanan..ehehehe. 



Comments

Dewi Aja said…
Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!