Ramadhan 1436

Assalamualaikum w.b.t

Salam Ramadhan dari saya sekeluarga. Alahai...dah masuk 18 hari puasa baru nak wish selamat berpuasa ? Tak apalah...as long as masih dalam bulan puasa kan ?

Al-maklumlah sekarang ni "rajin" sangat update blog. Nak buat macam mana kan ?

Puasa kali masih juga macam tahun2 sebelum ni...cuma tahun ni puasa macam penat skit lah. Mungkin sebab dah lama tak puasa sambil breastfeed kan . Agaknya la kan.  Pastu puasa kali ni macam malas je...lemau je. Nak buat kuih pon mood tader. Ntah la apa masalah. Tapi masih tetap masak untuk berbuka hari2 sebab malas nak berbuka kat luar ni. Kang hangin je plak . Hehehe.  Tetap masak walaupon lauk simple2 ikan goreng je.

Pasar Ramadhan (Param) plak selalu jugak pegi sebab dekat sangat dengan rumah pastu kalau pegi pon sebab nak beli air yang best2 skit...atau pon beli kuih. Yer la kan..kan tadi cakap malas nak wat kuih so kita beli je la.


Sebut pasal Param ni banyak saya dengar kek makanan kat Param yang tak sedap lah, tak padan dengan rege la ...malah yang basi pon banyak kes jugak. Aduhai...sedih bila dengar tu. TApi kalau Param kat sini alhamdulillah tak penah lagi la member2 ke...sapa ke yang kena kes gitu. Kena kes tak sedap tu biasa lah...well, mungkin tak kena dengan selera kita , tapi selera orang lain Ok.

Sepanjang puasa ni baru dua kali attend majlis berbuka puasa. Yang first di KK, Majlis Iftar Maa Takaful. Semua anak beranak kami angkut pegi. Heheh. Mula2 tu segan la jugak kan...tapi bila tengok makanan yagn terhidang punya la banyak....rasa macam bersyukur la plak kami ni anak ramai....boleh la tolong perabih lauk pauk segala. Hehe. Memang mewah la makan nya..appetizer je dah berapa jenis...ada salad, kerabu mangga lah...bubur plak ada 3 jenis...lauk pauh ada ikan, ayam , daging, sayur mayur....mee apa la...pastu kuih muih pon bermacam2 jenis dan warna....buah2 lagi...adeii...tobat sengkak perut makan. Siap weols tapau wat balik lagi haaa... tapi memang puas hati lah makan.


Majlis berbuka yang satu lagi ialah kat skolah cik abang ....pon best jugak. Sebab lepas buka terus solat maghrib, isyak dan terawikh pon kat situ. SEnang. Sejak puasa ni baru 2 kali pergi berterawikh kat masjid. Yelah...sejak ada anak kecik ni payah skit. Nak kalau kat masjid....Umar plak masih kecik.....kita solat kat rumah ajelah...

 OK lah...tu jelah kot, Kang nanti bila2 rajin kita update lah lagi.


p.s : tak lama lagi Umar dah nak setahun !

Comments

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!