Caakkkk !

It's been a while since the last time I posted anything. Sekarang ni macam malas je nak update blog walaupon idea banyak, cerita pon banyak. Tapi entah.

Kalau sebelum ni masa anak2 yang atas2 ni masih kecik sangat la kerap mengupdate blog, cerita kelaku diaorang, karenah anak2 yang macam2....gigih juga memuatnaik gambar anak2 berkeping2...tapi sekarang ni macam tak ada pon beriya letak gambar Umar...cerita pasal Umar...kan ?

Rasa nya semua ni sebab zaman sekarang ni orang lebih aktif di facebook . Dulu2 semua pakat ada blog, baca blog....tak ada akaun blogger ke...wordpress ke...sanggup bukak sebab nak komen, nak baca blog kawan2..kenalan. Zaman dah berubah yer ?

Saya sayang kan blog ni sebab bulan July tahun ni genaplah umur blog saya ni sedekad. 10 tahun you. Of kos la sayang. Lebih2 lagi saya gemar membaca entry2 lama....kisah2 lama....cerita2 masa anak2 yang atas ni masih kecik...gambar2 diaorang....Banyak cerita2 yang saya sudah lupa dan tidak ingat. Anak2 pon suka baca juga.

Jadi marilah kita update pasal Umar.

Umar dah pandai merangkak. Laju. Kalau nampak ayah dia nak keluar je...mesti dia cepat2 merangkak nak ikut. Heheh. Gigi plak dah ada 2 batang kat bawah. Ada la jugak mak amek gambar.

Umar ni memang baby yang tak banyak karenah. Jarang menangis. Jarang sakit. Rasanya setakat ni tak pernah lagi Umar demam. Alhamdulillah. Umar masih belom makan solid food. Hari tu ada la mak cuba bagi dia makan bubur nasi kosong masa omo dia 5 bulan lebih. OK, dia makan...habis semangkuk kecik. Tapi masa kali ke3 mak bagi dia makan bubur ( cuma kali ni mak campur dengan carrot) ,lepas setengah jam dia makan dia muntah balik. Keluar habis semua. So mak stop dulu.

Pastu skang mak cuba la bagi lagi...dia tak mo makan. Actually, lebih kepad atak berminat sangat. Kalau bagi puree pisang ke...dia makan jugak, tp tak banyak. Sikit je. Breastfeed pon biasa2 je. Tapi berat dia masih ok.

Ada jugak yang cadangkan pada Mak suruh bagi nestum atau2 apa2 jenama baby cereal. Ntah la. Mak ni seboleh2 nya takmo bagi semua tu pada Umar.

OK lah. Mak nak sambung siapkan kek. Sekarang ni dah pukul 3 pagi. Umar pon tengah sedap tidur.





Comments

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!