Tahniah Anak Mak Laila Amani !

Baru2 ni result UPSR dah keluar. Kali ni result keluar lambat sikit sebab nya kek soalan bocor  tu kan...so calon2 semua nak kena mengulang paper English, Sains dan Math ( dan juga Bahasa Tamil) . Sampai kan jadi sejarah la UPSR tahun ni sebab ambil masa paling lama untuk settle iaitu sebulan haa !

Tahun lepas masa Sophea amek UPSR result keluar ngam2 dengan pihak skolah dia buat majlis hari kecemerlangan jadi terus la naik pentas terima insentif bagai....dapat juga sumbangan dari pihak luar skolah. Jadi Mak nya ni pon tumpang syiok la jugak. Hahaha. Tahun ni result kena amek kat skolah....

So pagi 26/11 tu kejut la Angah bangun pagi.... " Angah...bangun. Angah takmo amek result ke ? "

Terus Angah celik mata. Selalu nya punga la liat kalu kejut bangun pagi.  Kol 11 jugak baru kami pegi sebab nya dah tahu dah...pegi awal pon bukan terus dapat kan. Cikgu nak wat analilis apa semua..nak print sijil sedia baru la depa bagi2 kat student.

Angah yang nak amek result tapi semua pegi haa...adik2 pon nak ikut, Sophea pon nak ikut....Mak Ayah pon confirm la ikut kan...Mak ni berdebar la jugak skit2. Tapi always prepare for the worse.

Masa angah pegi amek result tu Mak and Ayah tunggu dalam keta je. Sekali masa tengah dok lepak2 dalam keta tu Cik Habang nampak la kawan dia  a.k.a cikgu budak2 ni namanya Cikgu Ramli  lalu depan keta. CIk Habang pon hon la konon say Hi Hi. Kawan tu pon angkat tangan. Pastu dia tunjuk ibu jari...tanda BAGUS. Pastu dia tunjuk lagi tangan di... 5 jari...macam Hi- 5 gituk.....alahai Cikgu Ramli..jangan la bitau..tak saspeng laaa... Hahaha. Ater ...cikgu pon tak sabor nak bitau haaa...

So makanya...betul laa....Alhamdulillah...Angah dapat 5A. Macam Sophea dulu jugak. Syukur sangat2.
She gets what she wants, what she had worked for. Alhamdulillah. Tahniah Anak mak. Keep it up yer ! 
So lepas dah amek result Ayah pon terus la bawak kami semua anak beranak pegi makan di PIzza. Hehehe. Angah yang dapat 5A kami semua pon dapat tumpang sekaki makan best2. Hehehe. Tengkiu Angah !

Maka untuk hari tu penuh la wall di FB menanya Angah dapat berapa...henfon pon berbunyi tak benti2 sbb whatsapps dok masuk bertubi2...pakat menanya belaka.
News feed di FB pon mula la penuh dengan gambar ibu bapa menepek gambar anak2 memasing sambil memegang slip result UPSR. Tahniah kepada anak2 sahabat2 dan sedara2 semua juga ya ! Menengok  gambar anak kengkawan yang pakat dok bergambar dengan result memasing maka saya pon bertanya la kepada Angah...." Angah nak mak amek gambar Angah sambil pegang result ke ? " , Yela...mana la tahu kot2 Angah sedih or terasa hati bila Mak nya tak de pon nak upload gambor anak nya sambil pegang slip result peksa.....Angah jawab " Takmo lah Mak" , hehe. Mak pon sinyuuummm saja. Tapi nak upload di sini...sebab di blog ni tak ramai yang tengok dan baca. Tak seramai di FB la....sebagai kenangan untuk Mak dan juga anak. 

SK Pasir Puteh tahun ni cuma 4 orang je yang dapatp 5A. 3 orang lelaki...seorang je perempuan. Tahun lepas 7 orang yang dapat  5A, tapi peratus yang lulus naik katanya.

Tahniah untuk anak Mak Laila Amani. Mak sentiasa doakan kejayaan untuk Angah di dunia dan di akhirat. Teruskan usaha Angah yer.....




Comments

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!