Dan Scan Ke?

Assalamualaikum semua....

Last entry yang mak tulis was over a month ago. Kan betul mak cakap...kalau dah lepas post satu entry nak tunggu post the next entry memang la lama lagi...tengok mood dan keadaan lah.

Mak bukan nya apa...dalam kepala ni kadang memang selalu je ada idea nak tulis di blog. Cuma sejak dua menjak ni Mak takboleh nak duduk lama2 mengadap laptop. Cepat sakit belakang...sakit pinggang. So tu la antara sebab kenapa mak payah benor nak update blog skang.

Owh, semalam mak ada terbaca satu member ni buat status...katanya Awal Shaari dengan Scha Al- Yahya tu  siap buat PC lagi ha..announce jantina anak . Ingatkan dah banak rupanya belom lagi...Mak pon terfikir la kan...ni mesti sebab ramai sangat dok menanya diaorang....dah scan ke...dah scan ke....boy ke girl....haa...hamek ko...buat PC terus....konfirm lepas tu tade sapa yang akan bertanya soalan yang sama.

Mak bukan apa...sebab Mak yang bukan artis ni pon kena tanya ngan soalan yang sama juga. Bukanla mak tak suka...tapi kan..kalau dah sekali pegi pasar dekat Taman Luagan tu....tiap kali benti kat each stall Mak kena tanya...." dah scan dah ? Bila EDD? " and kat pasar kan banyak gerai...tu pon mak tak berhenti di setiap gerai pon dah penat nak menjawab. Kalau wassap (whatsapps) pon gitu jugak. Tiap kalu wassap mesti ada soalan " dah scan dah ? " . Hadoiii la....tu yang Mak rasa macam nak wat PC jugak kekdahnya tu.....Hahaha.

Well, bagi menjawab soklan2 tu....Mak jawab kat sini jelah yer...hehehe....memang la mak dah pegi scan, dua kali. Tapi scan di Klinik kesihatan ibu dan anak tu la....klinik awam tu... ( mak takmo guna term klinik kerajaan) ,tapi tahu2 la kalau scan di klinik awam...patient ramai...so doktor yang bertugas pon nak cepat2 laaa ....so nak tanya banyak2 pon kita serba salah...doktor pon dia cuma tengok kedudukan baby, placenta.....keadaan fizikal...kalau semua ok...ok lah. Kalau nasib2....dapat doktor yang tengok and cakap " ok...ok...." je, tak de nak elaborate sangat. Asal dia paham, cukup. HEhehe. Tapi doktor yang handle saya kali ni ok la jugak...banyak jugak bertanya saya... contoh nya macam ..." Puan memang nak anak ramai ke ....? " dan juga memberi nasihat yang memang biasa saya dengar dari doktor2 kat spital awam...seperti " lepas dah bersalin nanti you ikat je ye...umur you dah nak masuk 40 dah ni..." . Hehehe.

Memang ada plan nak pegi buat scan yang 4D tu....tapi tu la...tak berkesempatan pon lagi nih. Lagipon anak2 dah pesan kalau nak pegi scan tu...semua nak ikut masuk tengok. Hadoi....

OK lah..pinggang mak dah sakit dah ni...mak kena stop dulu la yer ! Until next time !

Comments

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!