You're 12 !

Dah masuk September baru nak mengarang. HEhehe, Tak apa la yer.

Yup, my eldest daughter just turned 12 years old last August,18.  Dah besar dah....dah anak dara dah....Dia memang ada request suruh mak buat apa2 kek sebiji untuk dia tapi mak cakap mak tak janji, kalau sempat mak buat sebab nya masa birthday dia tu mak banyak la pulak order, dengan kek kawin nya, kek tunang nye, kek birthday lagi...so Mak tak berani la nak janji.

Tapi akhirnya Mak buat juga kek untuk dia walaupon lewat sehari dari tarikh sebenar birthday dia. Mak buat kek Pelangi.  First time mak cuba buat tu. Lepas solat Maghrib mak cuba la search2 resepi di internet and kebetulan kat peti ais tu ada beberapa biji telur putih yang mak dok simpan ( yela...kan raya sibuk dok buat biskut, biskut plak banyak guna egg yolk je, so banyak la egg white yang dok tersimpan di peti ais) so ape lagi , terus la cepat2 cuba buat kek pelangi tu...


So, ini lah hasilnya.......










Ok la kan ? Jadi la jugak kan ? Memang menarik rainbow cake ni. Rasa nya pon sedap, Cuma kek yang saya buat ni agak manis skit walau pon sebenarnya saya dah kurang kan sukatan gula dari sukatan asal resepi. Lepas ni kena kurangkan skit lagi la nampak nya .

Kami pegi makan di Pizza Hut. Pastu bila staff Pizza Hut tu nampak kami bawak kek diaorang pon tanya la kalau2 kami nak request lagu "Happy Birthday" masa potong kek nanti....Sophea cepat2 cakap tanak, so tak apa la kan...hehehe..

Alih2 masa tengah2 dok potong kek tu depa pasang jugak lagu happy birthday..pastu tiba2 ada la dalam 5 orang staff (waiter dan kitchen crew kot , sbb siap pakai apron and penutup rambut sekali, hehehehe) beratur kat sebelah meja kami....and diaorang pon nyanyi lagu Happy Birthday kuat2 sambil tepuk2 tangan....hahahahaha, hamek ko !

Merah padam la muka Sophea menahan malu......hihihih, Mak dan Ayah apa lagi, join la nyanyi and tepuk tangan sekali. Ada sorang staff yang perempuan siap amek video lagi. Hahaha...sabor jelah. Meriah sungguh jadi nya !

Saya pon ada juga bagi staff Pizza tu kek pelangi Sophea tu jugak....buat rasa2....hehehe.

Kejap je dah besar dah anak Mak, dah nak amek UPSR dah pon. Tak sampai 10 hari pon lagi . Mak doakan semoga Kakak akan jadi anak yang solehah, yang berbakti dan berbuat baik kepada ibu bapa dan keluarga...Mak sentiasa doakan kejayaan kakak...dan Mak sayang sangat Kakak......Saranghe ! 


Comments

hazlina azmi said…
Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!