Langkah Kanan



Hari ni pegi pasar nak beli lauk basah. Plan nya nak buat nasi ayam. Dari hari tu lagi nak buat nasi ayam tak jadi2. Hehehe. So pegi pasar tadi beli la sekor ayam....pastu pikir pulak apa menu untuk berbuka esok pulak....tanya2 Kak Chik dia kata nak makan tomyam. So , ok lah tomyam....puasa ni memang belom buat lagi tomyam....maka saya pon pegi la dekat di particular fishmonger....saya memang kalau beli ikan beli dengan dia lah.

Saya ni pulak kalau buat tomyam tak sah tak letak udang dan sotong. Tak boleh letak ayam je....ater...peminat seafood la katakan.....so beli la udang setengah kilo....sotong skilo....sekali Beliau yang jual ikan tu datang....di suruh anaknya bungkus sepotong ikan yang agak besar juga la....di bagi nya pada saya....buat berbuka katanya....alahai....terharu sungguh saya...walaupon ini sebenarnya bukan kali pertama saya dapat ikan free dari dia......saya pon nak cakap apa lagi la kan...cakap terima kasih banyak2 ajelah...hehehe....dan he's not even a Muslim !

Comments

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!