Jumaat , 30 Ogos 2013.

Hari ni mak sangat la sibuk. Actually, hari lain pon sibuk juga cuma hari ni dari pagi2 hantar Nana sampai la amek Kakak Angah dari skolah tak balik2 rumah pon. Dok pegi mari pegi mari je keje nya.

Lepas hantar Nana ke PASTI pergi la bersarapan dulu di Rahmat dengan mem kecik- Kak Chik. Mak pekena rojak ayam, Kak chik plak macam biasa lah - Soto Daging Botak Mangkuk Kecik. Pergh! Sikit punya panjang order Kak chik.

Selesai bersarapan pegi bayar bil elektrik dulu. Aduhaii....mahal sungguh bil elektrik skang. Sejak tukar meter baru bil mencanak2 naik. Padahal rumah kami ni aircond pon tader...oven pon guna gas, oven letrik tu jarang la sangat dah guna kecuali kalau buat creampuff je. Pastu mentol2 pon kami dalam proses menukar kepada mentol2 jimat tenaga. Baru tukar 3 biji mentol. Hehe. Tapi peti ais ada dua butir laaa...

OK, sambung cerita...lepas bayar bil pecut pulak pegi ke SMK Apin Apin untuk hantar kek. Jauh jugak SMK Apin Apin ni.....dalam 20 menet jugak la drive. Selesai hantar kek di Apin2 pegi pulak hantar kek di JPJ Keningau , puak2 depa ada makan2 kat opis. Siap hantar semua tengok jam dah pukul 10.30....alang2 dah dekat kol 11 tak payah la balik rumah...sebab nanti pukul 11.15 dah nak amek Nana plak...so terus la pegi pekan....singgah beli kotak2 kek, dan macam2 barang2 untuk kek lagi lah. Pastu amek Nana and then singgah KFC. Hehehe...confirm dah Mak tak dan nak masak haaa...so kita tapau Kepsi jelah yer anak2....Selesai amek Nana terus la pulak amek Kakak dan Angah. Hari Jumaat memang semua balik awal skit. Tu pon nasib baik my Cik Abang pegi skolah naik motor, kalau tak memang patut nya kena pegi amek dia lagi kat skolah.....gitu la rutin I setiap hari.

Ni dah balik rumah ni rehat kejap pastu kang nak sambung keje2 di " opis " I plak. Hehehe. Berderet2 kek sudah menunggu tu.....sebab tu lah kalau ada orang order kek last minit...hari ni nak, hari ni baru nak order Mak tak terima dah sebab mak memang tak sempat . Sepagi je dah ke sana ke mari. Mana nak membakar kek lagi kan .

So kepada pelanggan2 tu...kalau nak order kek harap sangat la order awal2 skit supaya Mak boleh susun jadual Mak cantik2.


p/s : Owh! IC Sophea pon tak pegi buat lagik !

Comments

Rose Azadir said…
Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com
Bil letrik rmh sy pn mhl sgt....pdhl siang hari rmh kosong...mlm2 baru ada org..esbok 2 butir..mesin basuh 2 butir..ekon 2 butir..iron baju...rice cooker tv..sbln purata 150...mcm x adil sgt byr mhl2...msk plk jrg2..
Rose Azadir ,tima kasih sbb sudi singgah blog saya .... :)

QASEEH, tudiaa...tp ...kalau RM150 tu ok lagi la dari rumah saya.....huhuhuhu...

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!