Cerita Satay.



Saya teringat masa saya kecik2 dulu....kalau Abah beli sekali sekala beli satay punya la seronok ! Memang tak sabar2 nak makan tapi sebelum makan Ma saya akan bagi2 dulu siap2 berapa cucuk sorang. Bukan boleh makan suka2 hati. Yelah...adik beradik saya kan ramai...jadi to make sure that semua orang dapat makan sama banyak so kena la bagi siap2 berapa cucuk sorang. Biasanya setiap dari kami akan dapat makan kira2 4 cucuk seorang. Puas tak puas ke....itu je lah yang semua orang dapat. Hehehe. Kalau beli burger pon macam tu jugak,...burger sebijik, potong 4, bagi2 la sebiji untuk 4 beradik. Maka ramai la yang nak kongsi dengan adik kami yang paling kecik yang memang makan tak banyak. Hehehe. Dengan harapan kalau adik tak habis bahagian dia....kami boleh tolong habiskan. Hiihihihi....

Kami memanglah bukan orang senang...tapi kami juga bukan orang susah. Tapi kami adik beradik cukup makan pakai dan pelajaran. Alhamdulillah.....

Terima Kasih Ma dan Abah......

Comments

nabila zaremi said…
salam..tiba2 ja teringat nostalgia yg sama..kongsi satay n burger..paling banyak pernah makan masa kecik2 dulu 15 cucck tu pon sbb ayah dapat duit hasil menoreh...Al-Fatihah buat ayahanda tercinta..

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!