:)

Assalamualaikum semua.


 Owh, lama sungguh saya tak update kan ? Tak tahu la kenapa, tak ada idea mungkin juga tapi lebih kepada tak sempat sangat nak mengadap laptop dan mengarang bagai sekarang ni. Setakat bukak fesbuk kejap2 di tablet ok la ...cek2 status orang, tengok gambar orang. nak wat status sendiri pon malas.

NI pon sambil2 tengah tungguh kek kat oven masak nih.Actually saya nak bagi tahu ni sebenarnya.....









Yup. I'm now 8 weeks pregnant. Alhamdulillah.... Tapi tak pegi klinik lagi, tak buat kad pon lagi...tunggu la bulan depan ke. Kang orang kata bersungguh sangat plok. Hehehe.

Since dah lama tak berbadan dua ni...so bila pregnant skang ni rasa macam pregnant sulung plak. Alahan tader sangat, masih boleh di kawal cuma skang ni lebih banyak evening sickness dari morning sickness. Asal dah petang je letih, tak boleh masuk ke dapor...nampak je dapor terus rasa kembang2 tekak....aduhai...ape jenis alahan la kan ?

Skang ni suka makan dan minum jus tembikai. Tak order dah kopi 3 layer. Hahahaha. Kat rumah plak memang nak kena ada stok buah tembikai.

Nafsu makan pon semakin besar dah skang. Padahal baby dalam perut kecik je lagi. Tapi asik lapar sepanjang masa. Mulut pon dah terasa pahit2. Sangat la tak best.

Anak2 pon semua excited. Nana la paling happy. Asik dok pegang2 my perut  dok panggil Adik, Adik....hahaha. Owh, the husband pon tak terkecuali. Macam orang first time nak dapat anak. Hehehe.

Apa2pon semoga sepanjang mengandung kali ni saya sihat2 saja dan sentiasa bersabar....dah berumur macam ni lain dah badan rasa bila pregnant....

Comments

paNavia said…
Yahoooo!!!!! Kita geng!
Jom tukar senduk ek..

Congrates.. jaga diri..
Dan bersiap-sedia la menghadapi cravings nanti ;)
Effa said…
jeles jeles jeles.
jeles jeles jeles.

jelesnyeeeeeeeee

:))
congrates kak janna!
congrates panavia!

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!