Tuesday, January 29, 2013

Lembu

Tiap2 pagi bila hantar suami ke sekolah dia ...err....rasanya it's more like I tolong wat balik kereta je sebab hubby yang drive..hehehe. ...ok,sambung, tiap kali ke sekolah cik abang pagi2 mesti akan lalu kawasan kampung......kawasan bendang....memang cool je rasa....dan sepanjang jalan tu memang banyak lembu2 dan juga kuda.

Bila dah banyak lembu2 dan kuda2 ni tentu la taik2 lembu dan taik2 kuda pon banyak juga. Tapi bukan itu yang saya nak cerita.....yang saya perasan ni..kuda2 ni tak gemor sangat dok bersantai kat tengah2 jalan...mereka lebih suka dok tepi jalan....in group of course dan bila ada kereta lalu kuda2 ni reti bahasa la jugak nak ke tepi.

Tapi kalau lembu2 ni....aduhai....dah la suka berkumpulan, pastu pulak selamba je dok tengah2 jalan. Kereta lalu pon lembu tu buat bodo je....buat tak paham sambil mulut mengunyah2. Memang lembu betul laaa....

Even orang dah hon2 pon masih lagi wat bodo...kita la pulak yang nak kena mengelak... Saya suka la perati muka lembu2 ni....memang muka tade perasaan langsung, muka tak paham gitu. Dah tu berak plak merata....

Lembu2...patut la ada peribahasa melayu kata bodoh macam lembu.....

2 comments:

pB said...

setuju setuju setuju

Effa said...

hehehhehe ...