Kak Noor! Dapor Janna sudoh doh!

sori ,gambar senget,hehehe.



Owh..sungguh tak sabar nak citer pasal dapor ku. At last..complete jugak my new kitchen. Yer lah...dari mula wat dapo tahun lepas masa lepas raya...pastu sikit2 kami isi ....buat kabinet pon berperingkat2. Mula2 buat yang bawah....pastu baru buat yang atas....yer lah...kalau orang yang lebat duit nyer boleh la terus buat semua sekali gedebuk gitu....macam kami ni, kena la wat satu2....tu yang amik masa jugak tu. So semalam alhamdulillah....kiranya dapor ni dah complete lah bila orang yang buat kabinet tu datang pasang kabinaet dapo kami yang bahagian atas.

Lega la jugak bila sumer dah setel...bayar pon dah setel. Tu pon suka sangat sebab tokey yang buat kabinet tu ada jugak bagi diskaun2. ehh..mesti la kena mintak diskaun....dok gitu? So..ini la rupe dapor baru kami nih.....rasanya kami puas hati lah. Harap2 lepas ni aku makin rajin masak la hendak nyer. Agak2 kalu dapo baru ni..masak pon makin sedap ker? Hahahaha....sama jugak kan?










Comments

aranam said…
Cantik dapur Janna... :)
*** Ternampak...botol cuka yang dekat botol kicap...sama...hehehe :)
iena hamdi said…
wahhhhh cantik kak....

cantik.. tak per biar lambat asal dapat kan kak.. mesti puas hati... lepas ni nak masak pun hati gumbira ajer....
Ahlami said…
wah wah wah...memang lain la dapur skrg ngn dapur time ami g umh kakja bule 2 hari tue.
kih3...
mane tau, nti leh wt broadcasting khas 'dari dapur puan zanariah di keningau'...hehe..masuk dale utube...ngeh3
ramizah said…
adus..bersihnya dapur anda. great job! tahniah Mokhsin..
nonie said…
wah kaler dapur kita lebih kurang samala.. tp dapur k janna besar lg... siap ada oven besar lg tu.. sure puas memasak hehe...
eksp said…
mak aih... lawanya dapooooooooo....
nam: tengkiu nam....er.kat Uzbek pon ada jual cuka tu jugak ker> ker import spesel dari Sabah? hehehe

iena: akak mmg cantik....ekekeke....perasan la plak, nanti ada org menyampah kan? ha tu la iena...pasal tu wat satu2...nak wat sekali gedebuk..kang jatuh gedebuk plak kang..

ami: hahaha...baguh betol idea awok yer...tp meme la..masa awok mari tu..kan kabinet bowoh tu baruuuu je siap...hehehe

kakngoh:bersih?yer..utk sesi bergambar mesti la kena bersih2...tp meme bersih pom..dapo mesti kena bersih,dop gitu? hehehe...tahniah mokhsin...yeyer..mokhsin kata tq...

Nonie: haaa...tu la kan..bila akak tgk balik mmg mcm Nonie nyer kabinet...

hilmi: lawo ker? tima kasih....harap2 lepas ni makin rajin le masok yer....
halen said…
waahhhh.. lawa la janna. ni buat tak sabar nak pi serang nih hehehe.. moden gitu luas pun luas.. :)suka laa tgk build in oven tu hehehe
aranam said…
Janna,
Cuma 'tapau'...hehehe...balik ni nak tapau lagi... :)
Di sini ada tapi rasa lain.

:)
Azimah@Melati said…
janna....memang ku mengidam dapur ala-ala ada sliding cabinet nieh...hok simpat barang2 kering tue....

peti ais tue besar....ruang letak oven tue pun huhuhuhu very theeeee....... tunggu duit terpijak laaa gamaknyer..bila ek?? ahaksss
Mamadleena said…
jelesnye
ise3339 said…
wahh..keno gi keningau pulok nih..nk tgk dapur baru k.ja, bleh amik idea utk rumah sendiri nanti:)
halen: alamak ! takot nyer ada org nak datang serang...ekeke....luas tu yg penting halen, bukan apa..dapo sebelum ni..alahai, masuk dua org dah berlaga2 montot,hehehe

Nam: ic...siap tapau tu, kenala tapau byk2, bila lagi nak balik sini? mana tau bulih jumper ker?

Mah: mah..pull out drawer yg letak kicap cuka sume tu idea laki den, dia la yg beriya nak wat gitu...Mah, aku dulu berangan jugak..alhamdulillah..skang ni dah dapat la....

Effa: ala...tak per,besok2 nanti awak pon boleh dpt dapo cenggini,even much better than mine.

Tie: haa...yeyer, memang kena wat lawatan sosial,hahaha....mai la..mai laa..
Helmiyani said…
perghhhhh... idamanku.. bestnya janna.. tapi kalau kawe la kan, dah siap lawa2 gini mesti lagi malas nak masak sebab takmo dapur kotor.hahahah... sayang wooo...
Adrina Adi said…
kak ja... cantiknya dapur u. rasanya peti ais tu, i pun leh masuk... ekekeke...

nanti i tgk live....
are said…
bestnyerrr dia...!nie wat i x sabar nak masuk rmh baru jugak nie...,baru start duk pack-3 boxes done already! excited giler nak blk m'sia nie! hihi
Nunu: hahaha...tu la deh, sungguh jugok...saye takot cepat kotor,ekeke.

Kakak: tengkiuuuu.....haa..u should see it for real lah,bila nak sampai nih? peti ais tu? I rasa u kena di kerat 1 dulu baru leh muat la...hehehe

are: haa...memang tak sabar nak masuk rumah sendiri kan? saya pon lepas dah dok 4 tahun baru la smbg dapo...and leh wat sume ni...satu2...apa2 pon, thanx for dropping by at my blog,singgah la selalu kay !
haniahwm said…
Ye! Ye! tengokdoh nih napoknyo kalu dah adik beradik tu lebih kughelah pesennyo, 80% same nga kak noor. 10% bab color 10% lg janna punya high gred sikit sebab kak noor tkdok oven besar lg. Tahniah! tahniah buat janna & mokhsin sebab berjaya akhirnya memiliki dapur yang cantik.
haniahwm said…
Wah! wah! besarnya peti ais che ja. tdi tak nmpk peti ais tu, cantik! cntik! . Bila nok sapa keningau ni tak tahulah doakan kaknoor murh rezeki dpt sapa ke umah jana tak lamo lg.
Ainazli said…
hahhahaha..dapur dah cantik2 nie, bolehla borong tupperware, lagi cantik..tersusun jerrrrrrrrrrrrrrrr..hahhaha
kak Noor: tengkiu....dapo cantik pon tp tok masok tok guno gok deh kak noor? oo..tu la..Fatien oyak doh, kato serupo nga hok rumoh kak noor, cumo kaler je laing..hehehe...janna do'o sokmo agar adik2 badik janna suatu hari nanti akan sapa jugok ke rumoh janna ni..w/p di pelusuk pedalaman.....nok tgk dapo kak noor etek !

ain: wahahahaa...bijak,bijak...tu la kan? nak kena beli tupper ware la plok yer? hehehe.....
nordee said…
wah...berkenannya tengok kabinet kak janna...lawo dan kemas..tak nampak serabut..
tengkiu nordee......skang ni masuh kemas lagi la..hopefuly menten kemas lah,hehehe...jemput la mai ke rumah akak di taman jutaya....
wanee said…
kak ja... just LOVE you kitchen!
wanee: next time u come to sabah..come to my house laa....hehehe I'd be happy to let you cook in my kitchen,hehehe.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!