Lost & couldn't be found

Kesian suami saya kehilangan handphone. Tak pasti pulak tercicir kat mana tapi katanya mungkin hilang di kedai makan tempat dia minum dengan kawan dia.

Dah patah balik pegi kedai tu tapi tak ada. Cari2 dekat area parking kereta pon tak ada. Alahai...apa boleh buat. Setakat tu jelah rezeki nya. Handphone tu pon baru setahun lebih dia guna. Sayang tu satu hal, satu hal lagi sebab telifon sekarang ni kan macam laptop kecik yang kita simpan macam2. Ini kali kedua dia hilang handphone.

Kali pertama hilang dulu kat rumah mak dia sendiri. Time tengah kenduri kawin abangnya. Yelah, kenduri kan ramai orang...nak2 plak orang yang keluar masuk rumah tu pon ramai. Jadi memang tak boleh nak agak sapa. Tidak mustahil kalau orang yang curi telefon tu adalah salah seorang dari tetamu. Masa tu fon yang husband pakai Nokia 3210. Kira paling up-to-date and canggih dah la masa tu....hahahaha, .korang imagine sendiri la tahun berapa tu yer.....time Nokia masih hot gitu....

Saya pon baru juga kehilangan kasut. Saya baru je beli kasut tu seminggu...beli sebab nak balik kampung. Kebetulan plak Hush Puppies ada buat sale 50% discount..and since my husband ahli Hush Puppies ada lagi additional 5% discount. Dah tu saya sukaaaaa sangat kasut tu....lepas masuk 3 buah butik Hush Puppies baru jumpa yang berkenan...sekali, pakai baru seminggu dah hilang di curi orang....aduhaiii...redho sajalah......tapi dalam pada redho tu bila husband ajak pegi beli kasut nak buat ganti kasut yang hilang tu saya tak ada hati nak beli baru pon sebab masih teringat dengan kasut yang hilang tu ....sebab lepas tu bila masuk 2,3 butik Hush Puppies yang lain memang tak jumpa dah.  Even masa di Singapore pon sempat juga masuk Hush Puppies nak tengok kot2 ada....tapi tu la..tak ada .....tak apa lah.....


Orang zaman sekarang ni memang tak boleh hidup tanpa henfon walau sehari kan ?

Hehehe.




Comments

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!