Tapau Sokmo.

Minggu lepas adalah Minggu Tapau Sedunia...hahahaha. Ntah kenapa la minggu lepas lemau semacam...malas je nak masak. Tu masa lemau malas nak masak, bila tak lemau banyak oder plak , pon tak sempat nak masak....hadoi la.... maka hari2 la menapau. Kalau tak pon makan kat luar. Ish2...sabor jela kan .Tak elok di amalkan selalu. Sekali sekala menapau ok lagi, tapi kalau dah hari2 tak bagus tu. Jangan sampai hiang skill masak sudah...hahaha..

Hari ni pon menapau jugak. Ish..pastu malam gi makan Kepsi. Ish2.....esok ni nampak nye kenala masak...siap kan oder2 semua pastu kena la masak .

Apa nak masak yer ?

Comments

Hehehehe......tergelak baca kisah menapau nie...comel jer.

Sekali sekala..boleh jer nak 'tapau'...at least nko leh rest kan. Masa nielah...nko bolehlah rehat hehehe.

Hari nie...menu nak masak kena confirm dgn kakak & cha...rasa2nyer ayam goreng tu dah ada dlm list utk lunch nanti.
Ahlami said…
Ami pon raso malas jgk nk masok minggu ni. Plus tidak berapa cekak jahhh sero nga perut memboyot nih. Huhu. If only I can tapauuu huhuhu
Norf said…
assalamualaikum kak..

hehee.. saya pun selalu macam tu.
sampai encik somi kata malu nak makan kat kedai. takut org kenal.. hahahha.. (sindir i letuww) :P
Nurul : hai dalim! long time no hear ! tu lah...tp hari ni insyaAllah nak wat sup ekor, wat banyak2 skit, leh wat sahur sekali...

Ami : tu la ami deh, kak ja dulu supo ami jgk, nok makae gapo2 keno wat sediri, tp loning byk doh kedai hok best2 di KEningau, Pizza Hut pon ado doh, ehehe...

Norf : ahahaa....tu la kan ? risau gak bila selalu dok pegi this particular kedai takut orang fikir..."dia ni tak masak ke ? " ,hihih...
same wit me..klu penat komfem nak menapau..tp paling bes awal2 dah warning asben bg tau penat x mo masak...hi hi...tp x smpi hati jgk kdg2 tu..msk la pa2 yg simple 1 lauk shj pn jd la..

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!