Cepatnya masa berlalu...

Hujung ni minggu ni rasa macam cepat sangat berlalu. Rasa macam baru je masuk hari Sabtu alih2 esok dah Isnin dah ? Tak sempat nak berehat2 pon.

Alhamdulillah, oder pada hari Sabtu dan Ahad ni penuh la pulak dengan kek kawin nya, kek birthday nya, cupcakes nye lagi jadi I was fully occupied. The other half plak kena bertugas di Kompleks Sukan tu yang tak terasa macam hujung minggu pon.

Kesian anak2, dua hari ni Mak memang tak masak lah. Anak2 pon layan diri je. Kena sidai baju, kena sapu lantai rumah. Patut nya hujung minggu ni la masa untuk anak2 berehat. Dah kena suruh macam2 plak dengan Mak. Sori ye anak2.

Ini pon nasib lah Mak kerja kat rumah, at least Mak nampak la jugak anak2 kat depan mata. Macam mana la kalau mak nak ada baby lagi. Boleh ke Mak nak buat semua benda ? Itu yang Mak heran macam mana la orang yang bekerja pejabat sepenuh masa boleh buat macam2 kerja sambilan...boleh buat jual kuih, buat MLM, jual tudung..pastu nak amek upah menjahit plak. Tu belom campor dengan urusan anak, mana nak urus hal rumah, kemas2,masak2,belom campor kena pergi kursus di luar daerah, luar kawasan berhari2.....macam mana la ya ? Konfirm tada masa untuk tido siang punya tu....

Esok dah Isnin ...malam ni nak kenala iron baju untuk seminggu...letih konon, tapi masih ada hati update blog, hehehe.

Comments

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!