Baklava and Dates.

Tadi masa tengah siap2 nak solat zohor tiba2 dengar bunyi orang hon2 kat depan umah. Macam familiar je bunyi hon macam tu. Tapi rasa nya rumah sebelah kot yang kena hon2 tu. Sekali belom sempat nak sarung kain semayang Si Sophea dah terjerit2 panggil Mak. Aiseh..sabor jelah. Intai2...betulla bunyi hon tu aku kenal.....bunyi hon van Poslaju....

Si nana nampak je van poslaju terus cakap .." Ooo mak...beli tudung Fareeda lagi yer...", my hsuband pon otometik jeling ....ahahaha.... amboi2 anak2...pandai yer cakap kat mak...memang la mak suka beli tudung Fareeda ..tapi kali ni confirm  bukan tudung lah...mak oder benda lain.




Saya suruh Sophea je yang amek parcel tu. Biar dia belajar kena sain apa semua tu lah. Saya ni plak bila dah nampak barang tu terus tak sabar2 nak bukak. Ahahaha..actually, semua pon tak sabar nak tengok apa la isi dalam bungkusan tu.

Ini la benda nya....






Ini BAKLAVA dan kurma yang saya beli dengan member saya. Kurma tu dapat free jer bakalva tu je yang saya beli....kurma2 tu sekali hadap je ngan anak2 sekejap he habis. Ada kurma inti walnut, almond, inti buat tin, chocolate dipped kurma pon ada. Baklava tu pon sedap! Tak manis sangat macam typical baklava tu...just nice.

Anak2 pon semua suka baklava nih. Wahh! Nampak gaya lepas ni boleh la order lagi !

Comments

pB said…
beli mano tu ???


share lah ...
ambo beli onlie kat PB, bukok fesbuk Hamper Raya 2012 atau pon fesbuk Aiko Syilla ....kalu nok wi hadioh kokre meme molek ahh...sbb dio bukuh comey2...
pB said…
ayaaaa

fesbuk kor ....??

Payoh lar nok bukok kat pejabat nie ....

kat umoh pulok , malah nok bukok laptop
wi email kak pb,sayo email no. fon saim sayo tuh, kak pb kontek terus jah dio...mano tahu dekat2 tok payoh post, bulih self pickup ko...jimat doh situ.
pB said…
aidarahm@tm.com.my
Siti Asiah said…
sy pun nk make bakhlava jugak ni...nk try belli la...ape2 pum salam perkenalan

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!