Hi There!

Sejak dua menjak ni malas nye lah nak update blog. Tak tahu la kenapa. Tapi tu la...terasa sayang juga kalau di biar je blog ni tak berupdate, bukan apa..dah lama dah buat blog ni....in fact, bulan 7 ni dah nak anniversary ke - 7 dah pon ambe berblogging. But lately memang tade feel langsung nak update apa2.

Yang saya perasan dulu2 masa anak2 masih kecik dok bergantung selalu jugak update. Ada je idea. Kalau tader idea pon blog ni jadi tempat melepas stress. Hahaha. Asal stress...tensi ke...mula la update kat blog. Hmmm...mungkin juga sebab sekarang ni dah kurang stress sebab anak2 dah besar ? Adakah saya kena beranak lagi supaya saya boleh ada idea untuk update blog ? Ish3...tak boleh terima la idea tu.

Bukan lah anak2 bila dah besar ni tiada la hal menarik yang boleh di cerita...dah makin besar2 lain plak perangai diaorang ni...tp tula...memang saya sendiri yang kekeringan idea nak menaip. Malas pon yer jugak .

OK la..mari la cerita skit..hari ni hari amek report card anak2 di SK Pasir Putih...ehh...rasa nya amek report card tu macam tak tepat la...but hari amek slip periksa. Ya ...sekarang kan macam ni, parents kena pegi sendiri skolah anak2  amek result diaorang....tak macam zaman kita dulu2, cikgu bagi buku rekod wat balik rumah bagi kat ayah suh sain...skang ni lain. Tapi bagus juga cara macam ni, parents boleh jumpa cikgu kelas anak...boleh kenal sapa cikgu ...boleh tanya macam2...

Jadi hari ni kena la pegi sain slip peperiksaan...anak2 dah ingatkan mak suruh pegi...ya ..mesti la mak nak pegi kan, cuma mak kena la pegi pasar dulu top up lauk, hehehe. Mula2 ingat nak pegi sendiri jer sebab malas  nak nyusahkan incik Suami kena mintak excuse untuk keluar skolah apa semua...alih2 incik suami call kata suh tunggu dia jer..pegi sesama. OK lah . Tak yah mak merempit. Janji kol dalam kol 10.45 gitu lah sbb incik suami kata dia habis kelas kol 10.30...so sempat la mak mak prepare untuk lunch dulu...mana yang sempat la kan....sekali kol 10 ada budak ni dah talipon tanyo mak kol berapa nak datang....siap pinjam fon guru kelas dia lagik! Amboi2..tak menyabor2.

Sampai SK Pasir Puteh parents dah tak ramai....ramai yang datang awal la tu...bagus la sebab tak payah nak beratur2 amek nombor, hehehe. Tengok result anak2...ok....Angah dapat nombor sikit, Kakak dapat nombor paaaallingg sikit. Tapi Mak tak puas hati ngam certain markah. Tak apa, lepas ni mak beli buku kerja banyak2 untuk anak2 yer. Haa..korang buat la exercise sampai lebam. Hahaha.

Hari ISnin ni plak amek buku rekod ( yang ni memang betul amek buku rekod) Kak Chik and Nana plak kat Tadika Pasti....haaa...tadika skang pon dah buat hari bertemu pelanggan you.....no wonder la certain parents skang mudah gabra  dan pening kepala bila anak omo 5 tahun  blom pandai baca....ish2....kesian budak2 . Kita tengok la plak budak2 kecik dua orang ni cemaner plak result nya. Hehehe...Mak cool jer.

Comments

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!