Fate

Baca paper hari ni ( setelah sekian lama tak beli paper) Jalani Sidek dah bercerai dengan Raja Azmi after 28 years of marriage. Siapa sangka kan ? Dah kawin bertahun2 akhirnya bercerai juga...
Bukan sekejap2 28 tahun tu...anak2 pon dah dewasa...ada yang dah kawin..malah dah ada cucu pon. Tapi, ini lah yang di katakan takdir. Allah dah tulis bahawa jodoh mereka berdua setakat itu sahaja.

Kita pula macam mana ? Apa yang menunggu kita di masa depan kita tak tahu. Cuma apa yang boleh kita buat live life to the fullest. Buat la sebaik yang mungkin, usahalah sekuat yang boleh...jadi, walau apa pon yang menanti kita di depan sana ...insyaAllah kita takkan menyesal. InsyaAllah kita akan mudah redho walau apa pon ujian dan ketentuan Allah s.w.t.

Comments

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!