Welcome to World Girls !

Bantal pink Hana....bantal biru Hani.....

 

Yer ! Saya dah dapat anak sedara baru ! Twins girls ! My sister Siti just delivered her newborns on the 1st of May baru2 ni.  Yer...saya tahu...dah seminggu dah pon baru nak update berita di blog..bukan apa jenuh dok tunggu nama dua2 babies ni..baru la syiok sikit nak tulis.

The whole family sangat2 happy dengan kehadiran ahli baru ni ! Mau tak happy, the last time we had twins in our extended family ( belah my mom ) was 22years ago... my twin cousins....lama dah tu...belah my father plak was 7 years ago....anak my cousin....

These identical twins are named Syifa' Hana..and Syafi Hani' .......sorang beratnya masa lahir 2.9kg....sorang lagi plak 2.6kg. Aduhai...tokleh nak imagine macam mana adik saya bawak perut dia ...berat baby saja dah 5.5kg...belom campor berat uri...air ketuban.....tapi siyes laa...bila tengok je baby kembar dua orang ni rasa sakit2 tu hilang macam tuuu je. Cewah ! Macam la ahkak yang banak! Confirm la ahkak tak rasa sakit ! Muehehhe....Tahniah untuk my sister Siti and her husband Ise.....Siti bersalin normal lagi you....bersalin di Hospital Raja Perempuan Zainab II , Kota Bharu.  Ise memang sempat lah teman Siti bersalin.....beruntung Hisham.

Adik badik yang dok jauh2 semua pakat balik, Kak Ngoh, Kak Noor....Kakak di Singapura,  Ahlami yang dok di Jepun pon balik you.....alahai..hati saya pon bagai di geletek2 nak balik jugak. Tapi...apa boleh buat. Hana and Hani tunggu Cheja balik yaaa....tapi masa tu mesti Hana and Hani dah debab...haish....rindunya lah. Belom penah jumpe pon dah rindu2. Pelik kan ? Ya, tapi tidak la mustahil....
Both babies adalah cucu yang ke -24 and 25 Abah and Ma saya.  Cucu yang ke-26 is on the way jugak.....yang tu banak kat Jepun la kot. ....?

Actually, adik ipar saya ( adik hubby) yang baru2 kawin bulan 11 tahun lepas pon dah pregnant juga...and she's expecting twins too ! Ahahaha ! Banyak kan twins ? Kang berjangkit kang....Aahhhahaha.... !


OK lah, nanti kita cerita2 lagi.....

Comments

ise3339 said…
kk ja.. br bc entry nih.. thank you!
and pembetulan.. cucu ke26 is due in july, dekat ni jah..pintu geng, x pyh gi jepun. cucu ke27 br keno gi jepun:)
and 28th is coming before end of this year..hehe

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!