After A While....

Owh lama nya la tak update blog. Seriously la tader idea, tader mood. Tapi hari ni rasa macam nak kena update la jugak. Actually nak respon jugak dengan permintaan2 peminat2 saya...ahahaha...sunggu la perasan ada peminat. Padahal semua nya kawan jugak, keh3. I minat u, u minat ai yer.

Ok la nak cerita semalam pegi KK . Pegi balik hari jer. jimat sikit. Kalau pegi menginap sah2 dah kena kuar duit untuk hotel segala. Budget tak berapa nak ada kekdahnye.Anak2 pon dah lama tak pegi KK, kami plak last pegi KK tu bila ntah...ala...masa yang kami pegi pastu radiator keta meletop tu...tu lah last time saya pegi.

So turun dari rumah pukl 8.50pagi .tengok jam keta. Owh ..lupa nak bagi tahu jugak...BLM dah sampai dah ke Keningau ni. Terima kasih la kat adik saya Welloh and adik ipar Eda yang telah menjaga BLM selama BLM di Semenanjung....thanks jugak sebab tolong urus proses mengepos BLM. Thanks a lot guys !

Sampai KK dalam dekat2 kol 10.30 gitu...terus pegi ke Luyang beli barang2 kek . Terpaksa la cari barang di Luyang sebab kat situ je yang bukak hari Ahad. Tapi cuma beli barang2 tertentu jer.

Lepas tu pegi plak Kompleks Sukan Likas nak survey2 court squash kat sana. Kot yer pon sampai ke KK main squash ? Yer la...ni dah dekat 3 minggu rasa nya budak2 ni tak main squash...nak main hari Jumaat baru2 ni sekali court terpaksa tutup plak. Orang situ kata pasal lampu kat dalam court tu dah terbuai2 nak jatuh. Bahaya. Aduhaii...tu la  nak bagi tahu betapa hazab nye keadaan court squash kat Kompleks Sukan Keningau ni...bumbung pon bocor, kalau hujan memang air masuk lah.  Dinding nya ada yang retak, siap berlekuk lagi haa...sampai kalu kita nak serve pastu terkena lekuk tu ..nanti bola masuk melantun dalam court kita balik...hahahhha! Dah ilang satu mata dah kat situ...hahaha. Dah la kat Keningau ni tu la satu2 nye court squash yang ada .

Lepas dah survey kami pon book la satu court utk 2 jam.  Sekali pegi tengok ramai budak2 dok belajar main ...owh ..ada kelas squash yang di kendalikan oleh Persatuan Squash Sabah. Ooo..bagus2..keadaan court kat kompleks sukan likas ni pon boleh tahan hazab la jugak..tp ok la skit ....cuma kedudukannye agak tersorok skit dan  tade papan tanda yang bagi tahu kat mana gelanggang squash ,jadi kalau bagi mereka yg first time ke sini memang melilau2 jugak la mencari.....

Siap main perut pon dah menyanyi2 ...mintak di isi so kami pon pegi ke Warisan Square. Actualy, ni la tujuan sebenar ke KK....nak makan Sushi King. Hehehe. Ada orang mengidam nak makan sushi haa...parking keta kat Centrepoint. Dapat parking pon cantik dah...dekat dengan  surau, toilet pon tak jauh....sekali sampai je kat Warisan Square tengok2 Sushi King dah tader  ! Frust di situ. Bukan apa , kami suka pegi outlet kat situ pasal besar...dan selesa. So cik abang kata kita pegi ke City Mall lah....so ke sana lah kami. Malas nak ke 1Borneo sebenarnya. Jauh pon yer. Bersungguh2 la makan sushi nih ! Puas hati ha...!

Lepas tu kami soping2 skit2....singgah petronas solat..siap tunggu Maghrib sekali. Pasal malas dah nak benti2 lagi. Lagi pon kalau dah solat jamak sedia balik rumah nanti tak payah nak solat2 lagi dah....dah selesai solat semua sedap hati skit nak jalan.


So itu la cerita kami semalam. Gambar ada la sekeping dua....tp malas plak nak tepek. You all imagine senirik la yer.


P/s : next time pegi ...kita makan kat Gayang or Nelayan plak yer  ?

Comments

Norf said…
alahai bila dapat jumpe. bila bila bila. bertanya pada diri sendiri. menci menci menci... tinggal kat sini macam takde cuti sabtu ahad. errgh...

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!