Nak Citer Sakit Kepala je sebenarnya......

Tadi sakit kepala sangat2.
Macam masuk angin gitu. Tapi kali ni sakitnya extra kuat skit.
Selalunya kalu sakit pon bahagian atas jer..
Kali ni tak habis semua sakit dengan medula oblongata pon sakit.

Since sakit sangat and rasa memang sebab masuk angin,
so saya pon pegi la dapo makan chapati sekeping.
Hari ni memang tak makan nasik langsung .
Lunch dengan chapati, dinner pon makan chapati.
Pastu tengok pulak citer Estet kat tv.
Memang kena ngan tema betul lah.

Terai la guling...sakit kepala takmo hilang.
Pusing kiri...pusing kanan, last meniarap.
Pastu cik abang mintak tolong tengokkan dia tukar tayar keta....
so saya pon bangun lah....saya tolong suluh lampu je pon.

Last2 tak tahan jugak...
masuk rumah baring lagi.
Rasa nya sempat la terlelap kejap kot.
Tu pon baring terlentang sambil mendepakan tangan.
Sebenarnya baring macam tu bukan la sebab nak hilangkan sakit kepala
tapi sebab ada dua orang budak kecik ni berebut lengan saya nak buat bantal.


Sekali bila sedar laki den dah siap dah tukar tayar kereta segala.
Cik abang kata nak pegi pekan jap, nak isi minyak keta.
Saya pon angguk2 ler....rupanya dia nak ajak saya temankan dia .
Dia kata ...tak pe,saya baring2 je dalam keta. Hehe.
Patutla dia beriya2 suh bagi saya makan Panadol tadik.

Alih2 on the way ke pekan dia ajak pekena teh tarik dulu...
So singgah la minum dulu....mana la tahu kot2 boleh hilangkan sakit kepala ni kan .
Siap minum...isi minyak, isi angin, pastu balik.
Baring2 tengok citer Korea .....baru la ilang sakit kepala.
Tingat plak hari ni dah 10hb April...so SMS la dulu birthday wish kat Adek saya...

and now I'm here in front of the laptop, updating my blog.
Haish.

Comments

nonie said…
musim kot... kita pun aritu sakit kepala, mak kita plak pastu... tapi kitaorang ni pesen sakit kepala makan berhari2... takpela.. kifarah dosa2 tu... :)

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!