School Break Cooking Class

Cuti sekolah ni kami tak kemana2. Keadaan kereta dan poket tak mengizinkan. Hehehe. Jadi kita dok di Keningau ajelah.

Lagi pon cuti semingu jer. Kejap je seminggu. Tengok, hari ni pon dah hari Rabu...tak lama lagi dah Ahad...dah nak skolah dah. Kejap je kan ?

Saya dah rangka aktivit masa cuti nih. Kita buat Cooking Class. Setakat ni baru berjalan sebanyak dua sesi .

Sesi pertama belajar western food - Baked Pasta.

Saya bagi resepi....bagi tips2...pastu depa buat semua sendiri. Owh..saya ada tolong gak, tolong cincang bawang and tolong angkat pasta yang baru masak keluar dari oven. Lain2 semua Sophea and Laila buat. Hidupkan api...tumis bawang segala...hiris sosej....suka budak2 ni belajar masak.








Sesi kedua pulak kita belajar buat manisan - Bubur Candil atau pon juga nama dia Butir Nangka.

Yang ni pon depa wat sendirik...Yasmin pon join sekali tolong gentel tepung. Hehehe. Dah siap2 masak semua diaorang jugak yang tak sabar2 nak rasa hasil kerja depa. Excited kekdahnyer.







Hmmm...lepas ni ajar apa plak yer ?

Comments

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!