Bangun Lambat di Hari Jumaat...haish.

Hari ni mak bangun lambat. Kol 6.30 baru sedar. Haish. Kalau kat semenanjung bangun kol 6.30 memang sempat lagi....tapi dah nasib dok Sabah, matahari terbit kat sini dulu.

Maka tak pergi skolah la anak2. Pepandai je mak bagi cuti.

Cemaner la boleh tak sedar, selalu nya ngam2 kol 5 sebelum jam bunyi mesti otomatik mata terbukak. Ke sebab sakit kepala sangat malam tadi ?

Tu lah. Tido awal sebenarnya, belom kol 12 dah tido pasal sakit kepala yang amat. Sampai rasa macam nak tumbang. Itu yang terus pegi menumbang kan diri kat tilam tu.
Selalu selagi tak lepas kol 12 tak reti2 nak tido..hehehe.

So lepas dah bangun tu terus pegi pasar.
Dari semalam lagi dah pasang niat nak beli sekor lembu .Ehh....ekor lembu jer. cadang nye nak buat sup lah.

Sekali dah sampai pasar, tengok2 jangan ke ekor lembu, orang yang jual daging lembu pon tader !
Memang tader rezeki betul la .....so kita beli ikan ajelah. Beli sayor skit.

Pastu beli komik plak. Lepas beli komik beli nasi lemak.

Pastu dok memutar tak tahu nak pegi mana. Last2 pegi potong rambut. Kenkonon nak wat seprais la kat cik abe yang akan balik dari outstation malam ni....hihihih....tapi kalau dah tulih kat blog ni, mana ada seprais nye lagi dah.
Punya la awal saya pegi saloon rambut lantai yang diorang mop pon tak kering lagi, dah tu saya la pelanggan pertama untuk kedai tu. Dok ternanti2 jugak kot2 ada hadiah istimewa dari tuan kedai untuk pelanggan pertama ,

hahaha. koya.

Actually, sebelum masuk saloon rambut ada la dalam 5 menet saya tok menung atas motor. Dok fikir nak masuk ke tanak.
Bukan apa, saya sebenarnya riso kalau bila potong rambut nanti rahsia saya pecah.
EEhh...bukan rahsia pasal rambut saya ada kutu laa.....
Ye la..nak potong rambut kenala bukak tudung kan.
Bila dah bukak tudung konfirm la amoi tu boleh nampak rambut ahkak yang elok je kering.
Sah2 la dia boleh tahu yang saya ni tak mandi pagi lagi !
Owh tak per. Kalau dia tanya, ahkak jawab la..... " err...saya mandi tak basah kan rambut.."

muehehehe...


Dah siap potong , terus rasa ringan kepala.
Pastu terusla balik. Ater ,dok kol 9 lagipon.
Kang lapor anak2 ...tunggu nasi lemak.

Sampai rumah tengok anak2 semua mengadap TV. Fuih! Nasib baik tgk Astro Tutor TV ....
Kiranya study la jugak tu w/p tak pergi skolah.
Tengok kat atas meja pisang sesikat dan tinggal suku je.
Owh dah sarapan pisang rupanya anak2....
Pandai korang carik makan sendiri ....

hehehe.


Pastu, elok je mak bukak tudung anak2 pon tengok la rambut baru mak...
Dahhhh...depa pulak terjerit2 nak potong rambut jugak ! Aduhaii......
Tunggu la Ayah korang balik yer ?

Itu la cerita setakat kol 10pagi tadi.
Tu baru sampai kol 10 dah panjang berjela cerita mak taip. Kalau dah sampai petang tak tahu la apa lagi yang mak merepek .

Comments

salam,
hehehe... seronok juga akak pandai nak merepek. hehehe....

kak tak buat kek lagi ?
fatienwm said…
mak..mak..mak..klakar la mak nih..
zurayusoff said…
hai salam kenal
heheehe...klakar la entry ni
Effa : kalau dah nama mak , memang pandai merepek,ihihih.

Adik : Adik gak , komen hok tulo sokmo...klaka ,lawok, lawok, klakar. sila pelbagaikan vocab ye, muehehe.

Zurayusoff: Salam kenal juga untuk zura, terima kasih sudi singgah, boleh la kita tukar2 link blog ya ! kelakar ke zura ? kalu kelakar ketawa la....hihihhihi....
paNavia said…
Akak ni guru besar eh..
declare sendiri cuti anak2..
hehe

seprais rambut saja kah? uhuk2 :)
Ahmad nazrimi said…
Assalamualaikum
Semoga Kak zana berada dalam rahmat Allah..
Ish ish ish..ape ni sis..bangun lambat ye..biasa lah..ibu yang ramai anak n nak kena layan hubby lagi..saya pun tak baca lagi ape,post Kak zana..comment dulu..baru nak baca ..

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!