Cikgu Garang.

Hari ni anak2 yang besar dah stat cuti. Dasat jugak SK Pasir Puteh ni. Awal betul cuti raya cina mengalahkan skolah cina. Bila cuti skolah ni ada part best and tak best la jugak .Yang best sebab pagi2 tak payah jadik cam kartun kena rush siapkan anak2 dan jugak bapak anak2. Yang tak best sebab Mak tak boleh conquer rumah sorang. Eh, bukan ke memang selama ni mak memang conquer rumah ke ?

Anak2 yang kecik skit saya cutikan jugak walaupon diaorang belom cuti. Hahaha. Mak ni pandai2 jadik cam Penolong Kanan 1 plak. Ye la...kan Mak anak PK 1.

Tengah2 mak dok berfesbuk. Tiba2 tengok anak2yang besar tengah wat keje rumah. Waahhh! Bagus nya lah anak2 , cuti skolah pon wat keje skolah. Memang rajin betul laa....macam Mak dia jugak. Sambil2 berfesbuk sambil2 mak jeling anak no.2 wat keje. Tiba2 mak dengar anak no.1 separuh membebel kat " Angah tak pandai bahagi lagi ke ? " , terus telinga Mak bergetar, kening mak terconget, mata mak plak macam nak tersembul. Mulut mak plak otomatik terkeluar " HA????"

Terus mak tengok latihan yang angah buat. Pening. Owhh pening tengok cara angah buat operasi bahagi. Aduyaiii! Salah sana sini. Terus Mak transform jadik cikgu Math yang garang. Mak terus bagi latihan. Bagi yang senang2. Suara mak ni punya la kuat macam suara orang ngajar silat kat padang. Satu gelanggang bulih dengor. Padahal Angah kat sebelaaahhh jer. Harap2 lepas ni tader la tinga Angah dok berdengung je .

Mak ni jarang mengajar anak2 ...tp sekali Mak mengajar hamek ko! Satu taman dengar sora mak. Sbab tu mak malas nak ngajar2 neh. Nampak gaya mak kena jadik cikgu Math tiap2 hari la macam ni.....haish.

Comments

fatienwm said…
"terus telinga Mak bergetar, kening mak terconget, mata mak plak macam nak tersembul. Mulut mak plak otomatik terkeluar " HA????""
LOL..lawoks statement nih.kekeke
Effa said…
saya pun start adaroblem bab anak gi skool.... Huhuhuhu.. :-(
leh bukak tuisyen maths lepas nie.he.he..he...

Aku pun tak leh jdik teacher...cz tone suara mmg dah high pitch...then muka dah transformed jadik singa lapar jer kalo ajar my doters.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!