Loved Ones

Sekarang ni saya berada di rumah my sister - Kak Ngoh. Tido sini. Makan kat sini. Mandi kat sini. ehehe....jadi bila dok sini saya pon amek la kesempatan yang ada ni untuk update blog.

Minggu lepas saya pegi tido rumah my sister Kak Noor di Bangi. Walaupon Kak Noor agak sibuk sebab nak siapkan keje2 menanda dan memasukkan markah paper Math SPM..tapi Kak Noor tetap menerima kedatangan kami dengan hati yang terbuka...siap banjer makan Ayam Penyet lagi...hehehe....Iyer...alang2 dah postpone ticket elok la kita berjalan2 ke rumah adik beradik....owh...sebelum pegi rumah Kak Noor sempat jugak singgah rumah my only brother Welloh di Puncak Jalil....dan dapat la saya berkenalan dengan kucing dia yg gemuk lagi gedempol bernama Jepun. Ish2...Jepun2....harap badan ko je besar...bulu ko je kembang dan panjang...tapi penakut. Sabor jelah. Yer..adik badik saya memang ramai...kat Selangor and KL ni je dah ada 3 orang....lom campor sepupu sepapat, makcik pakcik....

Apa ? Haa...memang saya postpone ticket flight. Sepatut nyer saya balik Sabah 17/12 baru2 ni....tapi sebab nak tunggu kereta keluar maka terpaksa la kami tukar ticket....30/12 baru balik Sabah. Huhuhuh...lama giler balik kampung kali ni,hehe. Selalunye sebelum Krismas kami dah balik Sabah sebab nak sambut Krismas kat sana...ehehee...ala...bukan sambut apa pon...pegi open house je pon, hehehe...

So untuk Krismas tahun ni kami sambut dengan pegi tengok wayang di KLCC....ni la pertama kali dalam hidup saya pegi KLCC. Sungguh. Tak pernah2 sampai lagi tau. Hahaha...ketawa la kat saya sebab tak penah pegi KLCC. Suka la anak2 dapat tengok movie. Jadik la...Pergi pon naik LRT je....atau nama baru nyer..RapidKL....betul kan Mah ?

Senang lah naik LRT neh....tak payah bayar tol,tak yah carik parking and bayar parking yang semestinye lah mahal kalu kat KL ni...cuma tu la..kena beratur la pulak nak beli token. Yer..sekarang ni tak pakai kad dah...pakai token la plak....mcam2.

Sampai KLCC kita orang terus beli tiket nak tengok movie. Kami pilih cerita Puss In Boots. Filem kategori U. Sesuai untuk tontonan umum termasuk la kanak2. Al-maklum la..kami pegi ni kan bawak anak2...jadi kena la pilih filem yang sesuai ....kan ? Best lah citer ni. Anak2 pon enjoy jer. Kelakar.

Lepas dah tengok movie kita makan2 la plak....lepas dah makan kita pusing2 jap...amek gambor. Punya la ramai ummat kat KLCC tu....macam2 bangsa...macam2 gaya dan fesyen ada. dari yang tutup litup and nampak 2 bijik mata je..sampai la yang terbukak terdedah sana sini sampai nak tersembul 2 bijik - TUUUUTT. EHehehe....dah tu ..kami pon balik lah....Gitu la cerita hari ni.....



Malam plak kami bawak anak2 and my nephews pegi minum kopi 3 layer kat kedai mamak. Owh...heaven nye la dapat hang out with your loved ones kan ? Saya memang jarang dapat hang out and lepak2 with my nephews ni...jadi bila balik sekali sekala memang suka la lepak2 macam ni walau cuma sekadar minum2 jer.




Esok dah nak balik ke reality Pulau Indah dah.....rasa macam tak puas lagi bermesra dengan Kak Ngoh and family....tak apa lah. Next year insyaAllah we'll get to do this again..... :)

Thank you Che Ngoh,Uncle Rashid, Abang, Angah and Adik for your hospitality, we enjoyed our stay very much, InsyaAllah next year we'll come again.... :)

Comments

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!