Mati, Idop,Nyawa2 Ikan.

Tengok status Dalin citer pasal keta.
Dan2 nak raya time tu la nak kena servis keta....time tu la tayar botak, time tu la roadtax pon arwah....hadoii lah. Mana kepala pon tak botak ?

Aku pon berdebor la ....yer lah....baru je gomen announce dapat bonus 1/2bulan gaji,
tak dan nak hepi2 lagi...baru merancang nak hepi2....kang tak jadi nak hepi2.....buatnya road tax mati ?

aku pon tgk la keta SAA.......tengok kat cermin.....



Haaaa...? Mati 25 Mac 2011?
Laki aku tak pasan ke road tax keta dia dah arwah neh ?
aku kan cepat kalut....masa tu ingat nak masuk dalam rumah nak pegi komen kat status dalin je yang aku tahu....
tapi aku coba bertenang...

sekali tengok2.......


lerrr....tahun depan la baru mati....25 Mac 2012. Laki aku dah renew ....Cheh, yang first tu road tax lama ...laki aku tak bukak. Syukur ....alhamdulillah....lega sangat. Harapan untuk beraya dengan hati yang gumbira masih cerah.


Pastu pegi plak tengok keta SA ......tengok2.........


Jadi....nak raya ke tanak neh ?

Comments

chuy4 said…
cuba check kat cermin belakang plak.. kot cik abang lekat kat cermin belakang keh keh
MamafaraNzara said…
hehhee... kelakar la akak ni! :))
chuya: cermin belakang? kompem tader chuya.

Effa : klako ker..? sirius ni fa..!
sky said…
ko naik bas jak bah...hahahha...yg memairit pun ramai teii...
Janna, aku suke story psl surirumah tu! Jgn sesekali menyesal dgn apa yg kite PILIH. Semuanya ada keberkatan-nya! percaya tak? aku nie hr2 membebel sbb tension kerja, blk x sempat masak, nak basuh bj & lipat bj x sempat beb... kdgx2 aku rase fed-up! tapi... aku terima ketentuan ilahi & cuba `mengubah'nya dgn perlahan2... Ubah mind set aku daaa!

Selamat Berbuka kawan-ku!

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!