"Ni Sapa Punya ??"

Tabiat saya ni suka sangat kalau beli baju anak2...beli yang design sama...corak sama...kalau lain pon warna lain2 skit la....tapi masih ada iras. Selalu nya baju2 kakak sama ngan Angah...Yasmin plak sama ngan Nana.....senang kekdah nya. Yer la..kalau dah berkenan satu design haa..tinggal cari selai je lagi tak payah nak pening2 pilih lagi....tapi...bila dah baju yang hampir2 sama ni....time nak susun kat almari masing2 tu yang leceh skit.

ye la..masa beli tu memang la mak yang dah bagi2...ini kakak punya..ini angah punya .Yang ni Kak Chik punya ..pastu yang itu pulak Nana punya...tapi lepas tu Mak lupa dah which one is whose.Hahaha...Masa nak susun dalam lemari terpaksa la tanya anak2...ni sapa punya. Biasa tanya Nana je....dia pon tahu. Tu belum kira panties lagik....adoiiii.... 4 orang anak perempuan you....mana nak ingat selai2....dah tu banyak pulak tue. Jenuh nak menghafal.

Saya ingat adik2 saya Jie and Tie pon gitu gak dulu...since omo depa rapat...setahun je beza so banyak baju2 diaorang yang sama...baju tido...dress ke....seluar ke...baju kurung ker....samaaaa je berdua....so takmo bagi tertukar kena la tanda ....satu tanda G, satu tanda T....hahahaha...panties pon tanda. Oopss! Sistem tanda menanda ni di buat adalah untuk memudah kan kerja orang2 yang melipat kain.....so tade la tiap kali lipat baju nak kena tanya ..." ni sapa punya ?"

Tapi kalau yang Ayah punya memang konfirm tak tertukar dan tak perlu di tanya2 dah ....hehehehe.

Comments

Adrina Adi said…
kitaorang pun sama juga dulu. tapi senang nak kenal sapa punya sapa. ada yang saiz S, M, XL (sappa la pakai XL??????)
DD said…
family aku, aku sorang pompuan so selamat. adik dgn abg aku kadang main share je sebab mak aku tatau sape punya dia main letak je.

aku plak anak sorang laki sorang pompuan. setel.
ise3339 said…
sampai terbus (anak tudung) pun tanda jgk.. huhu..

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!