Mesin Basuh ke....Juke Box ?

Tadi....baru je sat2 tadi saya bersarapan Nasi Lemak beli dekat Restoran Nik Ekie...whose owner is a friend of mine.Sambil makan nasi lemak sambil basuh baju.
Eh...ke sambil basuh baju sambil makan nasi lemak ? mana2 lah.
Tengah2 bersarapan tu mesin basuh saya masa tu dok spin ....masa tengah spin tu mesin basuh saya telah menyanyi2......
tapi lama2 bunyi menyanyi tu dah jadik macam bunyi menangis pulak. Seram plak saya dengar.....Dah le bergegar2.....adoi lah. Seriau pon ada.
Selalu tak penah pulak mesin tu menyanyi2 gitu.....
Apa la maksud nya tu ......

Mesin basuh cap Panasonic saya tu dah berumur 6 tahun...(eh, sama omo dengan blog saya ni ..)
saya beli masa nak masuk rumah dulu ....
beli sama2 dengan peti ais yang dulu....
Setakat ni performance mesin basuh ni ok la....tader masalah..
cuma skang ni la...bila dah berumur ni mungkin skru2 pon dah banyak yang longgar...
itu yang jadi ada music tu. Dah macam rupa juke box la plak ada music bagai.

Sabar la mesin yer.....jasa mu tetap ku kenang...khidmat mu masih ku perlukan.

Comments

ise3339 said…
beli hok 15kg terus nnti..tokpun yg dgn dryer terus..he3
sue wnr said…
dia bg hint doh tu...
nk hok baru...heeeheee

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!