Terima Kasih Encik Suami.

Alhamdulillah...kaki saya dah baik dah. Bengkak masih ada tapi sakit dah kurang. Dah boleh jalan laju2....lari tak boleh lagi lah....hehehe..

Tapi malam hari yang saya jatuh tu saya tak boleh tido. Actually, tido dah kejap....sedar kol 1.30 pagi kaki sakit melampau2. Memang saya nangih ah. Nangih tader kontrol2 lagi dah memang tiok sungguh2. Tapi anak sorang pon tak sedar .Tido mati semua. Last2 incik suami bawak saya pegi Emergency kat Hospital Keningau. Kaki memang tokleh jejak ke lantai sebab sakit gila. Jadi terpaksa di papah oleh incik suami ke kereta. I ingat nak suh incik suami dokong ai...macam Seth dokong Nora Elena tu.....hahahahaha...tapi ai risau plak kang belakang somi saya plak yang patah....satu hal plak nanti....hahahaha....by the way....saya tak tgk pon citer tu, tahu pon dari kengkawan yang dah naik angau sebab tengok drama melayu tu. Jangan marah kawan2...

Sampai sana kena tolak atas wilcha. hahahaha...Janna wilcha. Kaki kena x-tray. Tunggu result x-tray sangat la berdebar. Mana la tahu kan. Kejap je dapat result ....tengok2 ....err..tak reti nak tgk. Hahahaha...tahu la nampak tulang kaki tp still tak reti . Bila pegawai perubatan tu tengok2...dia kata tade paper. alhamdulillah...legaaaaa....

Balik rumah saya di suruh tido. Sebelum tido saya di minta makan obat oleh incik suami.Chenta hati saya Mokhsin Tan pula segera ke dapur untuk mengisi bag plastik penuh dengan ais untuk diletakkan di atas bahagian buku lali saya yang bengkak. Dia juga melapikkan kaki saya dengan tuala tebal supaya tilam tidak akan basah apabila ais nya cair nanti.

Sebaik sahaja plastik berisi ais itu menyentuh kaki saya terus saya rasa sejuk. " Ouch! Sejuk la yang......", Chenta hati saya tersenyum seraya berkata " Tido ye sayang, semoga esok pagi kau akan sihat....." (muahahahahahaa...sila muntah!) Dia pon memadam kan lampu dan duduk mengadap laptop. Aiseh. Saya pon terus hilang di alam mimpi.



* dialog telah di ubah suai supaya kedengaran lebih romantis.

Comments

Effa Sahat said…
LOL.
sambil baca sambil suap anak2 makan.
sy gelak sorang2.. nana tanya...

"KENAPA MAMA?"...

ni keje acik janna la ni! :P

sweeettttt n kelakar..
Ainazli said…
ceh..ceh..kira orait la tu..bila lg nak romantik2 gini!! hihii
effa: hahahaha..penangan Nora Elena, i pon nak jugak perasan ala2 cam Nora Elena kan? ni kira hiburan utk u la ni.....

Noni: yer betol! hehehe...
WaN dAn TiE said…
salam
k.zana sakit pewrut t gelak
adoii..nie kira ambik berkat nora elena..nasib baik ader mokshin tan... :))
Helmiyani said…
hahahah.. kak janna weh, lepas ni kompom ada novel baru kuar adaptasi citer u ni.. hahaha...
papehal mmg lomantik la...
Adrina Adi said…
hahahahahaha... nasib baik takde adengan dukung2. kui3.
Halen said…
haha.. mcm baca novel citer melayu plk bila baca perenggan last tu.
t: ai pon nak pasam mcm nora elena jugok...hihihih

Yani : lamo tok dgr kabar yani...eh, ai panggil u yani..selalu panggil Nunu ,hihihih...xpo deh ?

kakak: ai sebenarnyer teringin jugak nak di dokong...tp Mokhsin Tan kata ada wilcha..kita guna wilcha la....

Alin : hahaha....saje2 buang tebiat.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!