Moh ler tengok kaki teman ni..




(abaikan kesan merah gigitan cinta oleh nyamuk tu yer...)


Ini la rupa kaki saya skang. sakit nya tuhan saja yang tahu. jalan terhincut2. nak solat pon susah nak lipat2, tp rasa nye blom layak untuk solat sambil duduk. Kita tengok esok la macam mana.

Nasib baik kaki yang sakit. Kalau tangan ? Acaner la nak wat kek kan ? Tadi ikut jugak Incik Suami pergi ke PLDK , tengok acara silat seni untuk Sukan Sabah ni. Terpaksa pakai kasut sport supaya selesa sikit. tapi tu la..bahagian dekat bulu kaki..ehhh....Buku Lali....tu semakin membengkak dan berdenyut. Dah agak dah.....sokmo lah lagu tu. Jangan sampai tokleh tido sudah. Jadi habis je acara silat Incik Suami bawak pegi ke klinik Dr. Nicolas.

Doktor : Boleh jalan ?

Mangsa : boleh....

Doktor : Boleh buat macam ni ? (sambil tunjuk gaya )

Mangsa : boleh.... (sambil buat jugak)

Doktor : boleh buat macam ni, macam ni and macam ni ?

Mangsa : boleh....boleh....boleh....

Doktor : owh..kaki awak tak serius, tisu je tu, tak patah atau pon crack.


Syukur lah. Dapat ubat 3 jenis, bayar 30hengget kami pon balik. Skang ni saya pakai stokin. Biar rasa selesa sikit. Masa mintak bandage ngan doktor tadi..dia kata tak perlu bandage....ish dokter ni....saya nak bandage kaki saya ni supaya nampak serius sikit, baru la leh mintak simpati lebih skit. Hahaha. Balik dari klinik baru teringat .....saya terlupa nak mintak MC ngan doktor tadi. Haish. Ehh..apa pulak....ai kan sendiri bos, sendiri kuli...tak payah amek MC ....sendiri bagi cuti la ! Hahaha.

Ok lah...meh saya tunjuk benda yang bertanggung jawab menjatuh kan saya....



ini lah dia beskal yang buat saya jatuh. sian saya. kenala cuti berbeskal untuk beberapa ketika.


p.s : lupa pulak nak cerita, doktor tu tanya la.."macam mana boleh jatuh, jogging ke puan ? " saya pon jawab la...jatuh beskal.....terus nurse tu bantai ketawa....ish2......nape cik nurse...tak boleh ke mak2 macam saya ni naik beskal ? :P

Comments

Adrina Adi said…
cantik kaki u kak ja. parutless.

i banyak peta. hehe.
fairuz said…
sob sob kak.. bestnyer berbasikal.. nak joint u jg la.. heheheh..
(ida)
ramizah said…
tak pa lah, jatuh sekali je..bukan 2 kali..
Halen said…
alahaiii.. janna pun sakit kaki jgk ke.sama la kiter.. ganas jgk tu naik beskal smp bengkak2 kaki.
kakak : itu pulak yg di tgknya, ala..dah muka ai pon macam "bulan" bag can la kat kaki...hihihi..

Ida: moh le kita...! apa lagi?ai pon suka...

Kak ngoh : tu la kak ngoh, sekali sekalo jatuh..apa salah nyer.

alin : kaki bengkak ni bukan sebab naik basikal, naik basikal ok jer..tak sakit pon, mengah je..hahaha...kaki bengkak sebab jatuh beskal.
fatienwm said…
haha mcm ape je nurse tuh.isk2.:P
Effa Sahat said…
entry kak janna mmg best! ehhehe. perlu ke orang sepangar datang melawat ? hehehe...
alaaa....sakit skit je lah fa....tp kalau nak mai melawat tu bawak la ferero roche ke....muehehehe...

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!