Kalau....

Bila seseorang perempuan sudah bernikah, sudah bersuami...dia kena la mendengar cakap suami nya. ehh..bukan dengar sahaja..dengar dan taat lah. Apa2 kita nak buat tertakluk pada izin suami....kalau kita ada apa2 kebolehan yang boleh memberi manfaat tapi jika tidak mendapat izin suami...maka diam2 saja lah. Contoh la kan..kalau kita ada lesen kereta...tapi suami tak izin kan kita memandu kereta...maka diam2 ajela kita kat rumah...lesen yang ada tu kita boleh frame kan aje..gantung kat dinding....nak pegi mana2 tunggu ajelah suami bawak atau pon bersusah2 lah heret dan dokong anak2 naik bas atau teksi...pasal suami tak bagi izin punya pasal.

Atau pon kalau la dulu kita mempunyai minat atau hobi sendiri tapi jika suami tak benarkan...maka simpan la saja hobi yang ada tu di dalam hati. Contoh macam artis2 la....dulu berlakon..atau pon menyanyi..tapi bila dah bersuami dan suami tak izin kan....maka pendamkan lah sahaja hasrat untuk terus menyanyi atau berlakon.....no matter how many albums you have sold, how many box office films you have acted in or how many awards you have received......tapi kalu somi kata ..." tak payah laa..." .....diam2 sajalah. Duduk di tepi dan tengok sajalah. Muehehehe...

Comments

Adrina Adi said…
itulah orang kata, sebagai isteri ni memang akan makan hati sokmo (not that chicken liver arrr). walaupun suami baik mcm mana sekali pun......
ise3339 said…
bulih lesen doh ko kk ja?
kakak: tp kan ada juga sesetengah suami tak dapat teruskan hobi sbb isteri tak bagi or tak suka....hehehe

tie: dok agi...baru jah start kelas kemarin.
iena hamdi said…
ermmmm setuju sgt
salah oran...ise3339

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!