Sehari Semalam.



Apa pulak saya nak temberang hari ni yer ? Hmm...apa kata kita cerita apa yang saya buat semalam ? Tader apa yang menarik pon cuma tu la...tangan ni gatal nak bercerita jugak.

Semalam ada oder 2 bijik kek je. Saya pulak berpuasa ganti. Hari ni pon alhamdulillah....masih lagi terus berpuasa. Iyer lah...alang2 dah start berpuasa...elok la di teruskan sementara mood tu masih ada. Kalau hari ni berjaya puasa...ada lagi balance 4 hari utang puasa.

Malam nye lepas hantar kek ke Kg. Tudan Baru kami pon ke pekan mencari barang. Stok telur dah tinggal sebijik je lagik. Nak wat telur mata sapi untuk kami sorang sebijik pon tak lepas. Apa lagi nak buat kek. Asal nye nak dalam kepala ni nak beli telur ajelah....tapi biasala bila dah sampai Hiap Lee macam2 yang di sambar nya. Nampak susu....baru tingat susu dah kurang, tengok gula amek gula. Minyak masak pulak kena catu, sorang boleh beli sekilo jer. Sabor jelah. Belom campor yang anak2 amek lagi. Jajan2 ajelah pon , maam biskut chipsmore ke...biskut tiger ker....sorang boleh beli satu jenis jer. Tak boleh lebih. hahaha..nasib la anak2 dapat mak macam mak korang ni.


Makan maggi free di Hiap Lee



Tapi mujur la jugak budak2 ni jenis okay...kalau pegi soping pon depa cuma mintak nak TENGOK mainan je. Kalau setakat nak tengok sila kan lah anak2...dok la korang kat toys area tu sampai lebam pon tak per. Mungkin jugak sebab tak pernah biasa kan anak2 beli mainan tiap kali soping ...maka anak2 pon tak de la nak melalak2 tunjuk perasaan nak beli mainan. Dapat tengok pon dah cukup.

Lepas beli barang2 singgah plak Restoran Rahmat. Sophea and Laila makan nasi goreng kongsi sepinggan....Anin plak oder soto daging sebab dia kata daging tu dia nak bagi Nana...Nana kan suka daging. Macam2 lah. Mak ayah plak minum je....kopi 3layer..anak2 teh 3 layer. Saya dah kenyang sebab buka pose tadi dah makan lontong ngan kuah lodeh semangkuk. Orang kedai Rahmat tu suka la yang amat menyakat Nana..meriah Rahmat malam tadi...hahaha.








Lepas dah bersantai di Rahmat singgah pulak Phuket sebab nak amek roti yang tak habis di jual. dah setel semua balik lah.

Pastu tutup gate...kunci, tutup gril , pon kunci ....on kan alarm rumah...... eceh.perasannye lah. hahaha.... (orang lain ada alarm rumah awak pon nak perasan ada jugak ke ? ) ...tader ..nak cakap alarm kereta la....ngan alarm clock sebab nak bangun sahur kol 4 pagi .....tutup langsir....pastu apa lagi..tido laaa.......

Comments

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!