Kalau dah hantu durian.

Semalam dalam kereta on the way balik from main squash elok je sampai dekat area JKR tu Nana pon berkata...

"nana suka dulian ...nana lase nak beli dulian la mak..."

Haish.....mana pulak la nak cari durian ni. Musim baru je start. Kat pasar pon kalau ada orang jual ada la 1,2 biji jer. Mana la Nana tahu musim durian dan nak mula. Mak pon explain la..durian belom ada....tak boleh nak beli la...apa la.....tapi Nana naaaak jugak durian. Alahai..mana la nak cari durian ni. Air mata dah berjurai2 nih.....aduhai....lemah betul.

Maka Mak pon berkata .." nana bitau dekat Mak kat mana nana nampak ada org jual durian...nana bitau mak, nanti kita beli ya...." .Tak jalan. Nangis jugak.

Sampai je rumah dah nak maghrib. Tak berenti jugak nangih. Makin kuat lagi ada lah. Sampai teresak2. Adoi la. Puas dah pujuk nih...mak pon sampai tader idea dah. Offer makan cheese...amek makan...tapi dengan air mata yang meleleh2 ....

Last2 lepas Ayah solat Maghrib ayah pon amek kunci keta.

" Nana nak durian ? Mari kita cari kat pasar nak ? "

Wah terus bulat mata. Nangih pon dan2 tu jugak berenti.

Lama jugak saya tunggu dua beranak tu balik.Dapat ke cari durian.

Balik2 ..Nana happy jer...ingat kan dapat la durian.

" mana durian nyer Nana? ada ke ? "
" Durian tak ada...tapi ayah beli lambutan....Nana pon suka lambutan" sengih2 sambil makan rambutan..

hahahaha...anak2...

Comments

Kak Mah said…
alalalal cian nana....
nana meh umah acik farah meh..sini baaaanyak durian..nana nak durian pesen mana? durian raja kunyit? durian utan? durian kampung? meh..meh!
Halen said…
deme duduk perak lo ni puas la nk mkn durian kt sana. jeles..jeles..

mesti ayah dia dh pujuk time dlm kete lps tu umpan ngan lambutan hehe
kak mah : tule pasal...

FArah: kalu la umah acik farah dekat,misti Nana sampai dah dgn mak n ayah...hehehe

Alin : tader,minah ni payah skit nak du pujuk, tp masa sampai di pasar tu dia tgk sendiri durian tader...pastu ayah dia offer rambutan...dia pon nak,hehehe...

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!