Cerita Tertunda : Nabil's Visit.


Memandangkan saya belom lagi cerita pasal kedatangan adik saya ke Keningau....maka ,marilah semua dengar cerita saya.

Masa adik saya Siti SMS saya bitau dia nak mai keningau..and dah siap beli tiket semua, saya sangat lah happy. Tak sabar sungguh rasanya w/p masa tu ada la dalam sebulan lagi kot dari tarikh Siti nak sampai tu. Iyer la..nak buat macam mana...rumah saya ni memang jarang menerima tetamu dari ahli keluarga..jadi bila Siti kata nak datang of kos la saya happy kan. Lagi2 saya dah rindu sama itu budak kecik -Muhammad Nabil. Nyum3....

Siti ,Hisyam and Nabil sampai hari Sabtu ke KK...hari Ahad baru kami pegi amek dia. Bawak jalan2 ke Tamu di Gaya street...pusing2 cuci mata...haus beli air....last2 kami beli fridge magnet jer. Lepas tu kami pegi makan2 di Sushi King. Ada orang nak makan soft shell crab. Nabil suka la makan nasi jepun. Sampai bertabur2 di lantai. Dah la nasi jepun melekit2...dekat selipar kami pon banyak nasi melekat. Hahaha. Nabil2...kecik lagi dah pandai makan sushi.

Fridge Magnets!




Pilih jangan tak pilih....



Lepas makan sushi kami pegi.....pegi mana yer ......ntah tak ingat..kami balik la kot. On the way balik tu kami singgah kejap bergambar di tengah banjaran crocker. Tapi cuaca hari tu berkabus tebal....tapi amek jugak kesempatan untuk bergambar. Tapi back ground kabus jelah semata2. Sampai rumah pon dah maghrib.


Kak Nana sejuk



Kabus tebal sangat!



Esok nya kami tak ke mana2...cuma pegi pasar jer beli lauk pauk ikan segala...sebab lauk basah semua dah habis. Sian jugak dekat Siti, Hisyam and Nabil sebab tak dapat bawak jalan2 sekitar Keningau ....Cheja banyak order la pulak hari tu.....apa boleh buat. tapi rasanya okay jugak tak pegi jalan2...bagi can dekat Siti and Hisyam merehat2 kan kaki mereka yang dah penat sebab seharian dok mengukur 1Borneo. hehehe...

Tapi kami sempat jugak la bawak Nabil pergi mandi kolam..pastu Cheja jugak buat kek besday untuk Nabil. Besh2. Kalau Chejie sambut besday di Singapore, Nabil sambut di Keningau...hehehe...

Tapi memang suka sangat Siti, Hisyam and Nabil mai Keningau. Anak2 paling suka main dengan Nabil...bila Nabil...Che tie and Ayah Sae dia dah balik Sandakan..masih lagi dok sebut2 nama Nabil.....nak panggil Muhammad anak jiran sebelah pon tersasul sebut Nabil....alahai.....tingat kat Nabil la tu.....


Suka dengan gambar ni.






Nabil penat dan lapar lepas mandi kolam


Terima kasih pada Siti, Hisyam and Nabil sebab sudi datang rumah kami.....jangan serik datang yer...kami semua minta maaf sebab layanan serba kurang..tak dapat bawak jalan2 sangat.......
Tak pe...insyaAllah kalu ada rezeki ,panjang umo dan ada masa..kita pegi Sandakan pulak..rumah Muhammad Nabil...mak nak pegi Labuk Bay...tengok Tibayau.

Comments

fatien adibah said…
tibayauu tu ape kak ja?labuk bay tu kat mana?best tak..if best,saya g sana bwk la saya jalan3 ke sana.hehe.ooh comey2 la gmbr tuu...jeles i.nok g plop keningauu sero..huhu..g masa bday ambo pon sedakk..ngeh3
aisyahwm said…
hi3..nabil pun rindu dkt sepupu2 ms mula2 balik Sandakan,tokleh gi jauh dgn mama, duk depek jah,kita bgn nk gi dapur pun teriak doh..sunyi xdok ore nok main dgn die. INsyaAllah Nabil pegi lagi nanti..raya kat sana ke thn ni..hi3
Halen said…
wahhh best la klu jln2 dlm kabus tu mcm jln atas awan je hehe.. klu kat sini time pegi kundasang je la ble merasa tmpt2 sejuk dan berkabus tu.
adik : haa..mari2..april dekat doh ni..bulih la nok celebrate sini

t: yoko ? alolo..siam ko nabil....nok rayo sini ? hai..leh caya ke mama nabil ni ? hihihi..

alin : mari jalan2 ke keningau,kalu kabus tebal mmg tak nampak jalan, hehehe....sejuk pon sejuk alin.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!