Anak Saya Menang !!!.

Kira2 sebulan yang lepas saya telah mendapat satu panggilan telefon. Orang tu kata dia dari KFC...and dia kata lagi...anak saya Sophea dah menang hadiah saguhati peraduan KFC.....saya pon naik heran. Bila masa la pulak si sophea masuk peraduan...? Bila masa di hantar nye peraduan tu ? Tetapi setelah di tanya dengan bermacam soalan....itu dan ini maka memang sah lah sophea dah menang itu peraduan. Walaupun cuma hadiah saguhati....hehehe...boleh laaa...

Tapi lepas dapat call tu saya tak bitau pon Sophea...saya diam2 je. Nak wat surprise. Lagi pon kalau bitau dia awal2 nanti dia akan balik2 tanya saya bila hadiah dia nak sampai. Sampai saya naik rimas. Jadi adalah lebih baik saya rahsiakan sahaja.

So minggu lepas sampai la jugak akhirnya hadiah yg di tunggu2....besar kotak nyer....






Tapi saya tak bukak...saya nak suruh tuan empunya hadiah yang buka sendiri...dah dia punya kan...maka Mak ...sila la jangan over. Walaupun mak ni sebenar nya tak sabar nak tunggu sophea balik sebab mak pon dah excited nak tahu apekebenda yang ada di dalam kotak tu.

Elok je Sophea balik...sampai umah dia nampak tader la tekejut sangat. Maka saya adalah sedikit hairan. Setelah di soal siasat rupanya2 ada orang telah membocorkan rahsia. Orang itu sekolah petang....Sophea sekolah pagi....jadi bila orang yg sekolah petang tu pegi skolah pada pukul 12 tgh hari..dia telah lalu di kelas sophea dan telah menitipkan sehelai note.....yang bertulis .." kakak, kat rumah ada hadiah dari KFC...kotak dia besar! " Sabor jelah. Nampak gaya orang itu pon tak sabar nak bagitahu kakak dia. Hahahaha....

so...bila dah di buka dapat la tengok hadiah nya...dan hadiah nya ialah...

seekor chicky,KFC family plate (12ketoi) dan voucher MPH bernilai RM50



Hadiah family plate kat kfc tu kami terus makan malam tu jugak. hahaha...sanggup kensel main squash. 12 ketoi...tak habis makan pon....bagi kat Hugau wat balik umah dia 2 ketoi....lagi 3 ketoi wat balik rumah.....boleh la anak2 makan besok nya. Sophea memang suka banget dengan hadiah2 nya terutama sekali voucher MPH tu...hahaha..dah berangan dah nak beli novel....


p.s : owh..saya dah lulus ujian berkomputer ..amik sekali je...leh masuk kelas bajar keta la lepas ni..... alhamdulillah....

Comments

ise3339 said…
Tahniah sophea..msti suka sgt2 n akan ingat smpai bila2..
mcm kalu t, ingt ms dpt no.3 walkaton diraja kelantan:)
Tahniah jgk kt kk ja, lulus ujian..
owh....masa awok menang tu pon ai ingat jugok,sampai bila2...dalam ramai2..tie soghe jah hok mene...hehehe...
Kak Mah said…
ja..memang sebijik sebentuk sophea dengan mu....
beso-nyerrrr... berbaloi2!!!
Wow..beshnyer! Tahniah to Sophea.
DD said…
sama pulak tgh nak amik leseng gak ning
Halen said…
wahhh besor eh patung tu mmg best la nk peluk tido mlm hehe..

dh amik lesen eh lps ni ble la drive sendiri dtg kk ekeke
Mah: ramai yg kata fotostat aku...kulit jela,aku ni kelabu asap sket

Nur: memang berbaloi gi makan kepci...hehehe

Riko: mekasih..bagi pihak sophea...

DD:laa...yeke..aku ingat mu dah ada leseng.

Alin: drive ke KK? err....jln kimanis ni adventurous sangat..hehehe.
cik kodok said…
Waaa besarnya.. hadiah saguhati pon besh apa? heheh.

Amboiiiii eksaited sggh make kfc male tu slalu haha.

Aik baru nok amik lesen keto ko?

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!