Ntahapeape.

Hari Sabtu baru2 ni saya telah pergi mendengar ceramah. Rajin nya la saya pegi ceramah. Iya la..kena la merajinkan diri. Nak ambik lesen punya pasal . (Apa? baru nak amek lesen?). Saya dengar laa walaupon awak semua sebut dalam hati jer... .ya....tua2 macam ni baru nak amek lesen. Tak pelah...walau pon sekarang kos nak amek lesen punya la mahal.

Jadi..pagi2 sabtu tanpa bersarapan saya pon pergi la ke Interior Driving Academy (IDA) untuk mendengar ceramah. Encik suami la yang hantar di iringi oleh dua orang budak kecil. Sampai sana belom pon pukul 8 sebab katanya ceramah start pukul 8..jadi kena la sampai awal sikit kan. Dah tu...tunggu2..pukul 8 lebih sikit baru la kaunter kat depan di bukak untuk pendaftaran dan jugak pembayaran yuran ceramah. Tunggu punya tunggu siap semua dekat pukul 10 baru la start ceramah. Hmm..masa ni mula la fikir..kalau la aku pegi brekfes nasi lemak dekat Pak Kandar dulu kan bagus...dah kenyang. Tapi tak apa lah. Lagi pon ada kantin jugak kat situ.

Sesi pertama ok..best la jugak sebab penceramah tu kelakar . So tader la ngantuk sangat. Pastu kami di beri masa untuk rehat. Saya pon pergi la ke kantin. Tengok orang kantin tu jual nasi dengan lauk ayam yang dah siap2 di tapau. Pastu ada gula2...ada air mineral...dan air gas. Hmm....nak tak nak kami ni yang memang dah kelaparan kena beli la jugak . Pandai orang kantin ni kan? Saya pon beli. Tapi menengokkan penjual nya....hati saya ragu2. Ragu2 dengan status Halalnya. Tapi saya beli jugak..duduk di meja. Pastu saya bukak.....saya tenung2 nasi berlaukkan ayam tu.....nak makan ke..tak nak? nak makan ke tak nak? pastu saya tengok2 lagi kat penjual nyer.....hati saya kata...jangan makan. Maka saya pon tak makan. Saya pon beli gula2 je. Perut saya menyanyi2. Tak apa lah. Kalau saya was2 baik saya jangan makan. Lagipon saya bukan la berada dalam keadaan darurat macam nak mati kalau tak makan kan?

Masa sesi kedua ceramah start saya ok jer.....tak ngantuk,perut pon dah berhenti menyanyi. OK lah. Pastu lama2 kepala saya sakit.....adoiii.........menyucuk2 sakit nya.Adeh...dah masuk angin dah sebab tak makan. Saya tahan sampai la hbs ceramah pukul 3.30 petang. Cepat2 mesej Ayang suh datang amek. Tak tahan dah.....masa tengah dok tunggu Ayang tu pon dah terasa nak muntah...adeh......tapi sebelum balik tu sempat lagi daftar untuk amek ujian berkomputer Sabtu ni. Hehehe....

Masuk je kereta terus rasa lembek jer. Cepat la sampai rumah...tak tahan sangat dah. Sampai je rumah baru teringat my neighbour Di ada jemput makan2 kat umah dia...owh makan free. Best2. hihihih....

itu la cerita di hari sabtu.



p.s (untuk diri sendiri) : sabtu depan harus singgah Pak Kandar untuk brekfes dulu....supaya dapat menjawab soalan dengan tenang.... :)

Comments

sky said…
ye betul! was2 jgn makan...aku pung klu blk sana memilih gak cik kak oi..
Adrina Adi said…
better late than never.

wah lepas ni panjang kaki la you.. hehehe.
asmah@as said…
hai zanna..
ceta kita sama ja ni sya pn pena klapran msa ikut ceramah ari tu.msa sya lgi truk msa 2 dgn kwn .dia ajk lh sya p kantin.mula nya sya rgu jg bb sya tengo penjual dia.tpi kwn tu p oder lh maggie tmpa menanya sya mo kh tida.dh terlanjur sya ambil ja .tpi lum smpat sya mkn sya terpndang bhagian blakang sya nmpk 2 ekor anjing tegh bsuh 2 pinggan. (ko fhm kn mksud sya)pa lgi trus sya x mkn kwn sya tnya nmpa sya mkn sya bgi lh alasan yg x logik lnsung sya ckp sya x pndai mkn mggie sjak sya mngandung ank yg bungsu,
sky: aku kalu kat sini ,tmpt yg aku biasa makan ok je, lagi pon skang sini byk dah kedai makan yg besh2,sbb hati aku lebih berat kata jgn makan, maka aku pon tak makan la..

kakak : napa plak kaki ai yang panjang ? muehehehee...

kak as: la..yaka? lagi teruk tu kak as, kesian kak as. tp tu la..masa saya di sana pon mmg ada 2,3 ekor anjing berkeliaran.
ise3339 said…
tula..duk sini, kalu nk make keno tgk molek..wlupun nmpk brtudung litup..
anyway, good luck utk computer test tu..jawab molek..study dulu tuh..hi2

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!