Mari menyidai baju.



Ini la hasil sidaian somi saya. Walau pon berkedut2 sikit, tapi tak pelah. walaupon di sidai tak ikut kategori jenis2 pakaian pon....tak apa.bukan apa..saya ni kalau sidai baju ada caranya..kalau t-shirt...t-shirt je dulu...pastu baru seluar.....pastu towel ker....pastu baju2.....gitu lah,kalau kain skolah....kain jer...gitu la....biar seragam orang kata....

tapi,tak apa la...yang penting ada gak inisiatif somi saya nak tolong saya sidai baju. Kang kalau di tegur macam2...sentap la pulak, terus majuk takmo sidai baju. hahaha...jadi biarla dia sidai ikut cara dia. kering jugak,dok gitu ?


Thank you Babe.

Comments

agaknyer pesen cenggini kut para en. somi sidai kan...cz samerlah dgn en. somi I...sebijik yewww. Paling tak besh time biler nk melipat kain...keras kejang..peh tu b'kedut sana...b'kedut sini..so mmg tak leh nk bising..telan ajerlah.

kalo ikut I...samerlah mcm u Janna. Kalo t-shirt...t-shirt jer dulu...then peh tu ikut size kalo yg utk Cha kat depan sekali...peh tu baru yg besor punya. Kalo kain...kain ajer...peh tu kalo yg berhanger punya...kalo ada yg baju sepasang...mgm derang dok sebelah menyebelah...senang.
Kak Mah said…
ahaks kita orang perempuan nie beria la susun ikut sedap mata memandang..nak sidai kain pun ada sistem tapi depa hentam keromo jek...

ja.... sungguhpun redha cam gitu kan...tapi masa memula tengok hasil tue kan....ada tak merungut sikit dalam hati...jangan tifuuuu aku tau mesti ada punyerrrrrrr...ehehehe
yatthienuer said…
ya....terima seadanya
senget pun senget la
seb bek tulun
kalu melepek dpn tibi lg haru

ok, sy gagal nk menyidai2
inche husband ngomel2 manjang
jadi sy lepek je la dpn tibi
smbil tgk2 dia menyidai
wahahaha.....
Ahlami said…
kakja. kakja supo ma. and supo Ami jugok sket2. hehe kalu nyidai baju nok keno ikut kategori :)
Adrina Adi said…
hahaha.. sama la kita. selalu i tegur ha, apsal jemur main taram jer. dia akan reply *asal kering sudeyyyyyyy*

hehe...
ni kira ok la ni. ada jugak jenis org yg sidai kain berkeronyok, siap tangan duk bersimpul2 kat dalam, seluar dlm tu berpintal-pintal...kaki seluar pun tergulung2...

kering pun tak sekata..nak lipat kain pun tak semangat. tp, sebab malas nak pakai tudung keluar jemur kain, lantak ler...
hai..citer pasal sidai baju pon ramai yg komen yer.hihihi...yg pasti komen2 ni confirm akan di baca oleh incik suami saya...hehehe

Riko : itu la kan nurul,kalau sidai baju misti nak nampak elok sekata je ...seragam gituk.

Mah: masa dia tarik bakul nak sidai tu aku tgk jer,pastu dia pon mula sidai satu2...amek selai sidai...dala hati " kebuk2 la dulu baju tu..." tp aku diam je,hahaha..tp last2 tu terkeluar jugak dari mulut ni..." err..yang selalu t-shirt berkolar saya hanger,pastu sangkut kat sini..." hahaha....tak menaham you!


Yati : hahaha..terbalik la plak...

ami: sebab ma ajar kak ja gitu la ami, tp dulu masa ma ajar gitu ai membebel gok dlm hati...asal sidai sedeyhh..hihihi

kakak: itu ler pasal,hahaha.

Farah: hahaha..naka2, tp tu la...bbulu mato kalu tgk oghe sidai baju ggitu, supo main letok jah deh?
EN suami jawab: sy suka sidai baju sebenarnya...tapi sebab ada org malas lg dari sy sooo sy pun buat ala kadar je la...

masa tu sebenarnya nak kuar ...yg satu ckp saje tapi hehehehehhe

apa2 la kan komen yg kurang adil utk saya...

ye la ...cakap lebih2 kang payah jugak...
Effa Sahat said…
suami - lelaki.
jadi mmg cara pk pun sama. asalkan kering. tp saya tegur2 gak kak.. TERUTAMA tang basuh kain tak masuk softener. sangat sakit jiwa bila itu terjadi...
iena hamdi said…
hahah sebb tu kadang biarla iena yg buat... sama la kak.. iena pun kalau sidai tu mesti yg besar2 ke tuala atau kain belah belakang.. baju mesti hangaer atau tak pun ikut seragam gietu.. hehhe sebb kalau kedut sure masa kering pun maintan kedut.. kang kena gosok lebih sikit.. muahahahhaah kalau sidai terus kat hanger so agak2 malas nak gosok leh terus sarung ajer.. heheh aci tak
fatien adibah said…
hahaha.!supo ma la kak ja nih.if nak sidai tu gaks, keno ikot kategori dio lah.pahtuh keno kebah2 dulu..huhu..sokmo keno ngepek..tapi tuu la, saya pon jadi gtuu jgok loni!hehe
Halen said…
haha sepesen je klu kaum2 suami ni duk sidai baju..
DD said…
aha... aku pun ada cara sidai baju. kalau hasben sidai semak mata aku. baju tak dilurus2... mcm berkedut je

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!