Resepi Tomyam Seafood


Jadi, untuk menceria kan hari yang mendung je ni mari kita belajar cara2 nak masak tomyam seafood yer...


Mula2.... sila rujuk no. 1 dan 2 yer....



Pastu tengok plak no. 3....amek ko...ayam kena tikam,





Kemudian....ehh...dah skip no. laaa...hantam sajalah....tapi ntah sape la ajar dia serai yang di picit....



Seterusnya.............




And then.........pastikan cendawan yang terkoyak yer....




akhirnya....taraaaaaa.....! Siap!




Itu lah sahaja resepi tomyam seafood untuk hari ni. Sehingga kita bertemu lagi di lain rancangan bersama Chef Laila Amani lagi........bye!

Comments

Effa Sahat said…
interesting..

macam CHEF IN BLACK! :)

laila amani ada bakat jadi chef macam mama dia!!
fatien adibah said…
ala pon nak buat blog jugak ke ni?hehe.alahai..pndai cek mek ni melukis....
Adrina Adi said…
wakakakakaka... very funny! and clever too.
Hannah Johary said…
Ahahahaha!!

Laugh all the way to the end. Balik nak try la resepi ni! :D
fa: actually, ahkak tgh masak tomyam, dia pon sebok la nak salin resepi, yg tak tahan siap lukih lagi tuh, tp since I was quite laju, ada part2 yg tertinggal...hahaha

dek: ada jugop la kot minat nok berblog, sbb sokmo dok wat note dekat FB

kakak: tu la...ai rasa mcm cute je dia lukih...hahaha

Hannah: owh..please la jgn cuba resepi ni...hahaha..sbb ada step2 yg tertinggal....kuikuikui
Sophea Munira said…
alalalah..kelakar lah..banyak yang salah di tulis..kikiki...lain kali belajar tulis betul sikit..
he..he..cute betul Laila nie. Bijaknyer dia! Mesti dah besar nanti pandai masak cam ibu dia yg handal nie.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!