Confession No.2


gambar ihsan dari Google



Yer kali ni saya nak cerita pasal my confession no.2 pulak.

To tell you the truth I have this dream to be playing a music instrument in an orchestra. Whenever I look a group of musicians performing particularly an orchestra , I wished that I was one of them. And if I'm one of them I choose to play the violin or may be flute or piano.

owh...masa kecik2 dulu memang sangat teringin nak belajar piano but faham2 lah..back then, being a musician is like a taboo. Lagipon 25 years ago hanya orang kaya2..or orang yang duit terlebih je yang hantar anak belajar piano. So berkubur lah impian saya tu.

Luckily masa saya sekolah rendah dulu kurikulum baru sekolah rendah ketika itu untuk mata pelajaran muzik ada silibus belajar rekoder...jadi saya memang sangat2 gembira. So music class had always been a subject that I was looking forward to. I and was really good at it ! Asal ada lagu2 baru yang tengah hit mesti saya akan cuba ikut melody nya dengan menggunakan rekoder. Nanti ramai la kawan2 yang mintak note lagu tu dengan saya.

My parents pon tidak pernah menegah saya bermain muzik. Tetapi tidak juga menggalakkan. They're just being neutral. Bukan apa..to some bermain alat muzik ni walau pun hanya untuk suka2 is totally a BIG NO to them. Menyanyi pon tidak boleh. Mujur lah ibu bapa saya tidak begitu. They are open. As long as we know the limits we're good.

So...agak2 kalau umur2 macam ni boleh enroll for music class lagi ker ?

Comments

Effa Sahat said…
wah. nak wat confession la juga. tp kang melampau confession saya. saya nak jadi siti nurhaliza! hahaha
fatien adibah said…
oooh confession pasal ni ker?hihi.i rasa boleh je if u nak join masuk kelas muzik tuh.mane la tauu ank2 kak ja nnt pon berminat jgook..huhu
Adrina Adi said…
kak ja, i dulu pun ada angan2 nak belajar main piano. and i pun paling suka bila ada matapelajaran muzik. plus, dapat cikgu sporting (pn. cecilia).

but i like u, i ended up main rekoder and join the pancaragam sekolah. best sangat dpt perform atas stage, depan orang ramai.

kadang2 i berangan juga hantar Amna gi kelas piano. tapi macam tak sesuai jer. to me, kalau suka2 why not. ntah ler labuuuu..
fa : buat la Fa...ni kira mcam luahan hati jugak la, benda2 yg tak tercapai...

adek: tu la kan? ai nak join la kelas muzik tu kalu ada duit terlebeh lepas tolak sewa court squash anak2, tolak duit wat pegi facial, wat manicure and pedicure...tolak duit bayar ke mekna..tolak duitt bagi mak abah...hmm..nampak gaya tade duit lebeh ler ....hahahaa

kakak: pada ai,apa salahnyer, pandai bermain alat muzik pon salah satu intelligence jugak, in fact ia mengasah otak kita utk berfikir dan berkreatif,why not kan ? lagi pon ai nampak sophea pon macam ai...so into music.
Adrina Adi said…
kannnnnn???

i setuju dgn u. my parents pun tak pernah halang, kalau betul minat nak belajar. macam wanee dulu, kalau tak salah i, dia ada ambil guitar class. tp i takde la request nak gi piano class, lagipun adik beradik ramai. kang suma nak gi kelas muzik, pengsan plak Ayah nak bayor.

tp Ha cakap, kalau boleh hantar Ariq main drum, mcm best jer. hehe..
main drum? that's cool!

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!