Back to School, Go to School !

yup...Sophea and Laila are back to school while yasmin goes to school for the first time. hehehe.

Tahun ni Sophea dah start sekolah sidang pagi sebab dia dah masuk Tahun 4. Ish2..dah besau dah anak mak. Laila plak masih lagi sidang petang. Yasmin pulak saya enroll kan dia ke Tadika Pasti As-Syariff. Yasmin pon gi sekolah pagi. So kali ni no more nap lepas subuh,hihihih. And lupa pulak..my husband pon back to school jugak! Dia masih lagi setia di sidang petang...entah la..macam takder harapan dah dia nak naik ke sidang pagi. Tak per lah Yang.....you lebih sesuai mengajar petang.

Persiapan anak2 ke sekolah biasa2 jer...ala kadar jer. Mana barang2 lama yang masih boleh di guna kita guna je...tak perlu beli yang baru. Macam baju2 sekolah tak beli baru pon. sebab baju sekolah tahun lepas masih elok2 lagi. Lagi pon tiap2 tahun budak2 ni masing2 memang dapat 2 pasang baju kurung sekolah free ! So jimat dah kat situ. Kasut sekolah pon tak beli baru...tahun lepas punya masing2 dah ada 3 pasang dan masih muat lagi....tak perlu membazir. Yang beli baru cuma beg....stokin...dan alat tulis lah. Tapi rasanya lepas ni masih nak kena top-up tudung baru untuk anak2. Baju sekolah budak2 ni memang baju kurung jer. Tak penah pon pakaikan mereka pinafor. yer lah..sopan pon yer...pastu tau2 la pulak budak2 ...dok main duduk ntah haper...kalu pakai pinafor kena la dok sopan2 sikit....silap haribulan leh nampak spender. hihihih....Even yang non- muslim pon prefer pakai baju kurung.

apa lagi nak cerita? tu jela kot.

Comments

Sophea Munira said…
heheh..anin dah besar jugak lah mak..
hehe.harap kak cik dapat no.1 .tapi kalu dia rajin,memang lah dapat no.1
kan..
Effa Sahat said…
so, akak pagi2 dengan anin n bapak anin je la ek.. huhu.. :))

effa berdebar debar hari ni. dah tidor dah dia sekarang .. sian. penat gi sekolah.. hehehe
Sophea Munira said…
ayah mengajar petang lah..
Adrina Adi said…
selamat bersekolah buat anak2 kak ja.

yup, dulu masa i sekolah memang chinese pun suka pakai baju kurung. lagi sopan dan tertib.
Sophea Munira said…
kakak sophea: rajinnye anak mak ni mengomen....

fa: pagi2 tinggal akak, laila (sbb dia skolah petang) nana and cik ahkak lerr...
Sophea Munira said…
ehh..tertinggal soghe lagi, kat sini tokleh kata chinese...sini kena kata non-muslim,heheehe

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!