Pre-Birthday (adaker?)

Tadi, kami pergi keluar makan. Konon2 nak sambut birthday Angah la. Actually, birthday Angah nyer besok....26/10 tp memandangkan esok jugak Lo kung saya akan ke KK..jadi kita wat awal skit.

Untuk Kek birthday mula2 Angah mintak nak kek yam..pastu mak cakap, mak tak makan kek yam. So Angah pon tukar la kepada kek Cheese Plated. Hmm..ni besday sapa ni...besday Angah ke..besday mak? Angah mintak lukis kartun Power Puff Girls Z. Baiklah.

So lepas solat Isyak kami pon kuar la beramai2...bersumbat2 dalam kereta. Tu pon sebenarnya tak tahu lagi nak pegi makan kat mana. Nak makan kat KFC..alahai....buring nyer la. Balik2 makan kat KFC. At last we went to Dreamland. Makan ikan bakar lagi baguskan ?

So mak kepada birthday girl telah mengoder Ikan Jenahak Bakar Bersambal (wah..pepandai je bagi nama )..Buttered Prawn....Baby Kailan Ikan Masin dan juga Daging Masak Black Bean, Nasi kosong 5 dan Pinggan Kosong 2.






Ni semua gambar lauk pauk sebelum selamat di makan lah....


Manakala ni plak gamba selepas selamat di kerjakan.......




Licin. Tak membazir satu haper pon.



Dah kenyang menyandar la pulak kami. Sophea pulak dah bagi hadiah siap2 dah dekat Angah. Sengeh memanjang la Angah. Sebut pasal hadiah ni ...nak la cerita.

Semalam...kawan Sophea jemput pegi umah dia sambut besday dia....so Mak ni pon beriya2 la nak belikan present. So beli la soran satu....satu yang Sophea bagi...satu lagi kira yang Angah bagi. Beli hadiah...beli wrapping paper....sampai umah mak tolong balut...pastu pegi la ke besday party.

Balik dari besday party ....Angah takmo ikut kakak dia main2 kat luar.Ok lah. Tiba2..masa aku kat opis aku tu Sophea datang....cakap Angah nangis2. Aiseh man...nangis bakpo la pulok. Sophea kata Angah nangis sebab kakak takmo belikan hadiah untuk besday dia. Hah? Hahahahahaha...mak pon bantai gelak bersungguh2. Mak nih..tak empathy langsung. Maka mak pon masuk la ke bilik...tengok Angah dok melingkar...sambil peluk bantal..menangis tersedu2. Mak pon memulakan ucapan....

" Assalamualaikum w.t.b.." tipu jelah...mana ada bagi2 salam neh.

Mak pon cakap la ...yerlah, kalau pon kakak nak beli hadiah untuk Angah, takkan la kakak nak cakap kan? Misti la kakak nak wat seprais kan? Angah pon angguk2...tapi ucapan mak itu masih tidak berjaya membuat Angah gembira. So mak pon sambung lagi....lagi pon besday Angah kan hari Selasa...hari ni baru hari Ahad...kalau dah hari Jumaat ke....Khamis ke kakak belom bagi hadiah baru la Angah boleh nangis......masih juga tak berjaya. Makin Angah menangis adalah.

Maka Mak fikir tade cara lain dah......mak dah tak ada pilihan.

"Sebenarnya, kakak, Mak dan Ayah dah ada hadiah untuk Angah..tapi, kena la tunggu besday Angah yer? " hmm..baru la Angah nak senyum. Sabor je Angah ni.


err...besok la yer mak citer apa hadiah yang Angah dapat yer ? Mak dah ngantuk la. Esok pagi2 mak dah nak kena bangun pasal ada orang oder pizza. Dasat kan orang Keningau ? Brekfes pon makan pizza you....

Comments

iena hamdi said…
hahahah selamat ulangtahun laila...
be good girl...

i lap u tau...

hadiah minta kat ma eh...
fatien adibah said…
muahahaha..lawoks lah angah nih!mmg ank no.2 nih pelik2 sikit.aduh laa..rindu la angah!!
Mrs Hardlena said…
haha.. mcm2 gaya bdk2 zaman skang ni kan.
happy birthday ut k angah..
nnt jgn lupa cerita dpt hadiah apa yer.
Adrina Adi said…
ahaks. happy birthday Angah! mak Angah mmg lawak. hehe..
iena: ler..mak dah bag hadiah, acik iena je blom,hihhih

adek: tu la...pelik2 anok no,2 ni deh..

Alin: ha tu la..budak2,macam2. pening mak.

Kakak: mak angah memang lawak dan garang.

Popular posts from this blog

Dari Dapur Janna : Resepi Nasi Mandy Kambing/Ayam

Fettucini Alfredo

Aileen Diyana, the lucky no. 6!